Nieuwe oplossing voor ingebouwde elektronische systemen in de auto‘˜s helpt fabrikanten bij het ontwikkelen van slimmere en veiligere voertuigen

Maarssen, 13 augustus  2012 à¢â‚¬” Dassault Systà¨mes, expert in 3D-ontwerp, 3D digitale prototypes en Product Lifecycle Management (PLM), lanceert een nieuwe ´industry solution experience‘˜ voor de automobielsector onder de naam ´Smart, Safe & Connected Car‘˜. Deze oplossing versnelt de ontwikkeling van ingebouwde elektronische systemen die voldoen aan de ISO26262 veiligheidsstandaards en AUTOSAR.

Electronica en software zijn goed voor 80 procent van de innovatie in de automotive-sector, waarbij de focus meestal ligt op actieve of passieve veiligheid, entertainment en prestaties. Op basis van deze trend hebben de topspelers uit de automobielsector gezamenlijk de Automotive Open System Architecture (AUTOSAR) standaard ontwikkeld. Daarnaast hebben de autofabrikanten zich ten doel gesteld te voldoen aan de nieuwe ISO26262 veiligheidsstandaard voor elektrische en elektronische functies, die volledige procesdocumentatie, analyse en verificatie vereist.

De ´Smart, Safe & Connected Car‘˜ oplossing van Dassault Systà¨mes is samengesteld uit diverse applicaties, die modulair zijn geïmplementeerd en focussen op vroegtijdige virtuele validatie van het voertuig. Dit vergemakkelijkt het managen van de complexiteit van hedendaagse auto‘˜s. Fabrikanten kunnen diverse domeinspecifieke tools op à©à©n platform bij elkaar brengen, waardoor het dynamisch testen van verschillende systemen simultaan mogelijk is. Dat leidt tot hergebruik van kennis, het behalen van veiligheidstargets en het terugdringen van de tijd en kosten die gepaard gaan met het ontwikkelen van ingebouwde elektronica.

à¢â‚¬Å“Onze klanten willen de slimste en de veiligste voertuigen bouwen zodat hun klanten onbezorgd kunnen genieten van hun autoà¢â‚¬, zegt Monica Menghini, executive vice president, Industry and Marketing, Dassault Systà¨mes. à¢â‚¬Å“Door het verrijken van onze Vehicle Systems Solution Experience met deze oplossing pakken we direct de problemen aan die zich voordoen bij het managen van toenemende voertuigcomplexiteit. Ons 3DEXPERIENCE-platform maakt integratie mogelijk van mechanische, elektronische en softwaresystemen die het digitale voertuig simuleren en valideren. Deze oplossing helpen onze klanten om de stap te maken van voertuigeigenschap naar voertuigbeleving, wat leidt tot kortere time-to-market en grotere productkwaliteit van ingewikkelde ingebouwde voertuigsystemen.à¢â‚¬

Over Dassault Systà¨mes    
Dassault Systà¨mes, de 3DExperience-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systà¨mes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen inmiddels waarde toe aan meer dan 150.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 80 landen.

Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com.

CATIA, SolidWorks, ENOVIA, SIMULIA, DELMIA, 3DVIA, 3DSwYm, EXALEAD en Netvibes zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systà¨mes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular