(Persbericht) Open samenwerking en levensechte 3D-ervaringen krijgen nieuwe impulsen

Maarssen, 2 augustus 2011 3D- en PLM-expert Dassault Systà¨mes maakt bekend dat versie 2012 van het V6-platform leverbaar is. Deze nieuwe release bewijst dat het bedrijf zich blijft inzetten voor een open samenwerking tussen zijn klanten en ketenpartners. Dassault Systà¨mes vergroot de waarde van digitale assets met nieuwe oplossingen voor realistische ervaringen in de virtuele wereld van retailers en wereldwijd georganiseerde productiesystemen.

Hybride productstructuren
Omdat Dassault Systà¨mes de grote diversiteit aan implementaties bij organisaties en ketenpartners goed begrijpt, heeft men voortgeborduurd op de levensechte ervaringen die met de PLM-software ENOVIA V6 te realiseren zijn. Deze is nu ook te combineren met CATIA V5, SolidWorks, Pro/Engineer, Inventor, NX, SolidEdge, Adobe Creative Suite en andere oplossingen. Met V6 Release 2012 geeft het bedrijf verder invulling aan een belofte van vorig jaar, waarin op CATIA V5, CATIA V6 en SolidWorks modellen gebaseerde hybride productstructuren werden aangekondigd. Organisaties kunnen met deze nieuwe versie beter verschillende systemen naast elkaar blijven gebruiken, of eenvoudiger migreren naar een volledige V6-omgeving.

Verbeterde integratiemogelijkheden
Versie 2012 bevat ook nieuwe oplossingen voor interoperabiliteit tussen V6- en andere PDM-systemen die zijn gebaseerd op XML en webservices. Deze faciliteren een bi-directionele uitwisseling van 3D-productstructuren met exacte geometrie in STEP en CATIA V5-formaten. Verder biedt de nieuwe versie nog meer functionaliteit voor het integreren van V6 met ERP-oplossingen, om de uitwisseling van product-, proces- en resourcegegevens binnen bedrijven te verbeteren.

CATIA V6R2012 bevat diverse verbeteringen voor systems engineering, een multidisciplinaire ontwerpmethode die producteisen integreert met functionele, logische en fysieke productdefinities. Verder bevat het CATIA Systems-portfolio nu goede interoperabiliteit met bekende leveranciers van besturingcontrollers als Simulink en een volledige RFLP-definitie en -traceerbaarheid binnen CATIA.

PLM faciliteert ketensamenwerking
"Een belangrijke sleutel voor innovatie is de samenwerking binnen een organisatie en met de hele waardeketen", zegt PLM-programmaleider John Knight-Gregson van Jaguar Land Rover. "Wij gaan de V6 PLM-oplossing van Dassault Systà¨mes inzetten om onze wereldwijde organisatie te linken aan het 3D-model en dit te gebruiken als het primaire samenwerkings- en communicatieplatform. Met die oplossing als algemene, open en innovatieve backbone voor alle productontwikkelingdomeinen, kunnen wij als Jaguar Land Rover onze efficiëntie en nu al industrieleidende automotive ontwerpen significant verbeteren."

BMW, Jaguar Land Rover, Parker Aerospace en Benetton behoren tot de meest recente bedrijven die een implementatie van V6 PLM-oplossingen hebben aangekondigd.

"Wij ontwikkelen al dertig jaar onophoudelijk PLM-oplossingen, om organisaties een open en eenduidig samenwerkingsplatform te kunnen leveren", zegt Jean-Pierre De Cnijf, Enterprise Sales Director BeNeLux bij Dassault Systà¨mes. "Met duizenden vrij beschikbare API's en open interoperabiliteit tussen V6 en andere PDM-, CAD- en bedrijfssystemen, is het V6 platform ontworpen voor de echte implementatieomgevingen die organisaties in hun dagelijkse praktijk ervaren."

Levensechte virtuele omgevingen
3DVIA Shopper, gekoppeld aan ENOVIA V6, is een nieuwe kant-en-klare oplossing voor retail- en merkproducten, waarmee verschillende winkelpresentaties in een levensechte 3D-omgeving te simuleren zijn. Met 3DVia Shopper kunnen distributeurs en retailers de winkellay-out en productpositionering eenvoudig visualiseren en beoordelen. Ook is het koopgedrag van klanten te analyseren, zodat het verkooppotentieel kan worden gemaximaliseerd.

De DELMIA Global Production System Planning oplossing van V6R2012 biedt ten slotte een enkelvoudige databank om de volledige productiecapaciteit in de toeleveringsketen te digitaliseren en alle fabrieken te integreren tot à©à©n wereldwijd productienetwerk. Behalve het optimaliseren van de totale capaciteit, is daarmee de integriteit van de planning- en procescompliance beter te borgen en de nauwkeurigheid van productiebeslissingen binnen het hele bedrijf te verhogen.

Over Dassault Systà¨mes
Als grootste aanbieder van 3D- en Product Lifecycle Management (PLM-) oplossingen ter wereld, is Dassault Systà¨mes van grote waarde voor meer dan 115.000 klanten in tachtig landen. Als pionier op het gebied van 3D-software sinds 1981, bieden de applicaties van Dassault Systà¨mes een 3D-visie voor de hele levenscyclus van producten. Van concept en onderhoud tot recycling. Het portfolio van Dassault Systà¨mes bestaat uit CATIA voor virtueel productontwerp - SolidWorks voor 3D mechanisch ontwerp - DELMIA voor virtuele productie - SIMULIA voor virtueel testen - ENOVIA voor wereldwijd collaborative lifecycle management en 3DVIA voor levensechte online 3D-ervaringen. Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/.

Contact
Co-Workx
Maria Tunnisen
Tel: +31 (0)6-19290319
E-mail: [email protected]