(Persbericht) 3DVIA nu ook voor iPad, Facebook en 3D-tv

Maarssen, 22 november 2010 - Het 3D-softwarepakket 3DVIA van Dassault Systà¨mes maakt 3D bereikbaar voor een nog groter publiek. Of het nu gaat om doorsnee Facebook-gebruikers, doorgewinterde engineers of ontwikkelaars van augmented reality-toepassingen: 3DVIA biedt voor alle doelgroepen nieuwe mogelijkheden. Bovendien zijn nagenoeg alle onderdelen gratis te downloaden en te gebruiken.

3D is bezig aan een opmars. Denk hierbij aan diverse toepassingen in de gaming-industrie, 3D-bioscoopfilms en 3D-tv. Dankzij krachtiger wordende mobiele apparaten en trends als augmented reality gaat 3D ook een belangrijkere rol op het internet spelen. Communiceren in 3D is immers niet alleen leuk door levensechte ervaringen, maar maakt het ook mogelijk om grotere hoeveelheden informatie duidelijker over te brengen. Als à©à©n van ´s werelds grootste spelers op het gebied van 3D-software, heeft Dassault Systà¨mes het nu mogelijk gemaakt om het bekijken en het genereren van 3D-content voor iedereen toegankelijk te maken - ongeacht het niveau van de gebruiker.

Eenvoudig 3D-ervaring creëren
Eà©n van de meest recente toevoegingen aan de gratis ontwikkelomgeving 3DVIA Studio is een kant-en-klaar menu waarbij diepte aan 3D-objecten kan worden toegevoegd. Dit wordt ook wel stereoscopie genoemd. Nu kan iedereen in slechts enkele seconden eenvoudig een echte 3D-ervaring creëren voor bijvoorbeeld een 3D-tv, stereoscopische monitoren of 3D-projectoren.

´Het toevoegen van deze functie aan 3DVIA maakt het voor iedereen mogelijk om levensechte spellen en systemen te maken: van ontwikkelaars tot consumenten‘˜, zegt Jean-Pierre De Cnijf, Director van Dassault Systà¨mes in de Benelux. ´Door de drag & drop-functionaliteit kunnen gebruikers eenvoudig hun creativiteit inzetten en het ook gebruiken voor videomedia, zoals voor tv‘˜s en projectoren.‘˜ Om gebruikers met de nieuwe functie op weg te helpen, heeft 3DVIA documentatie online gezet. Zo heeft het bedrijf een korte video gemaakt, waarin in minder dan twee minuten wordt uitgelegd hoe 3DVIA te gebruiken.

De nieuwe 3DVIA-toepassing is de eerste in een hele reeks virtual- en augmented reality-oplossingen die gebruikers in de komende maanden van Dassault Systà¨mes mogen verwachten.

3D-communicatie via de iPad
Een andere toevoeging aan het 3DVIA-assortiment is een interactieve 3D-model viewer voor de iPad. Met 3DVIA Mobile HD kunnen gebruikers duizenden 3D-modellen van hoge kwaliteit bekijken en uitwisselen via 3DVIA.com. Anders dan de meeste viewers, ondersteunt 3DVIA Mobile HD meer dan dertig 3D-formaten.

Dassault Systà¨mes hecht veel waarde aan het direct toegang verlenen tot kwalitatieve 3D-content op mobiele apparaten. Zo kan de zakelijke markt via 3DVIA Mobile HD productinformatie delen met klanten, prospects en partners. Hiermee heeft iedereen interactieve 3D zo in de vingers en wordt het potentieel van de iPad aangetoond als tool en platform voor zakelijke communicatie. Hoewel 3DVIA Mobile HD zijn snelheid, vloeiende bewegingen en eenvoudige interface voor navigatie van de iPhone app behoudt, maakt het grotere scherm en de hogere resolutie van de iPad de nieuwe applicatie tot een nog krachtigere demonstratietool.

3D-Facebook
Tot slot begeeft Dassault Systà¨mes zich ook op het pad van Facebook. Het bedrijf ontwikkelde een 3DVIA Player-applicatie, waarmee gebruikers met slechts à©à©n muisklik 3D-spellen en andere applicaties aan Facebook kunnen toevoegen. In combinatie met de vele gratis 3DVIA-ontwikkeltools en de door 190.000 gebruikers gedeelde 3D-content die op www.3DVIA.com te vinden is, kunnen consumenten van alles ontwikkelen, content delen en games spelen.

Een voorbeeld van wat er allemaal met de 3DVIA-producten gemaakt kan worden, is het eerste echte 3D-spel op Facebook: ´Billions, Save Them All‘˜. Bij deze 3D-actiepuzzel moet de speler met 3D-kubussen bruggen bouwen, waarbij hij op alle zijden van de kubus kan lopen. Het is hiermee de eerste game die spelers dankzij 3D een levensechte ervaring biedt.

Over 3DVIA
3DVIA, het nieuwste merk binnen het portfolio van Dassault Systà¨mes, brengt levensechte 3D-ervaringen naar de snel groeiende digitale communities van deze wereld. Het staat garant voor de stoutmoedige belofte om nieuwe gebruikers, bedrijven en consumenten de kracht van 3D-technologie te laten ervaren. Door producten te bezorgen die specifiek zijn ontworpen voor de niet traditionele 3D-gebruiker, biedt 3DVIA een volledig nieuwe manier voor bedrijven om zowel binnen het eigen bedrijf als met de klanten te communiceren in de universele taal van het 3D. Ga voor meer informatie over 3DVIA naar www.3dvia.com en www.3dvia.com.

Over Dassault Systà¨mes
Als grootste aanbieder van 3D- en Product Lifecycle Management (PLM-) oplossingen ter wereld, is Dassault Systà¨mes van grote waarde voor meer dan 115.000 klanten in tachtig landen. Als pionier op het gebied van 3D-software sinds 1981, bieden de applicaties van Dassault Systà¨mes een 3D-visie voor de hele levenscyclus van producten. Van concept en onderhoud tot recycling. Het portfolio van Dassault Systà¨mes bestaat uit CATIA voor virtueel productontwerp - SolidWorks voor 3D mechanisch ontwerp DELMIA voor virtuele productie SIMULIA voor virtueel testen ENOVIA voor wereldwijd collaborative lifecycle management en 3DVIA voor levensechte online 3D-ervaringen. Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com.

Contact
Co-Workx
Aleksandra Andjelic
Tel: +31 (0)6-24 24 56 79
E-mail: [email protected]
www.co-workx.nl