(Persbericht) DELMIA uitbreiding integreert productinnovatie met productieproces

Maarssen, 26 april 2011 - 3D en PLM-expert Dassault Systà¨mes heeft Intercim LCC overgenomen voor $36,5 miljoen. Met de overname van deze marktleider in oplossingen voor productieautomatisering en productiemanagement voor sterk gestandaardiseerde industrieën, komt de volledig digitale fabriek een belangrijke stap dichterbij.

Voor productinnovatie zijn ook innovaties in productieprocessen noodzakelijk. Door de toevoeging van Intercim aan het virtuele productieplatform DELMIA, kunnen klanten aantonen dat wat zij hebben geproduceerd ook exact conform de planning is. Bijvoorbeeld voor certificeringen. Met deze koppeling zet Dassault Systà¨mes een volgende stap voor PLM: het leveren van digitale continuïteit van de engineeringfase tot en met de daadwerkelijke productiewerkzaamheden.

Realtime inzicht
In een ideale wereld wordt elk product 'in à©à©n keer goed' gemaakt. Dit betekent volledig conform de ontwerpintentie en gecertificeerd voor gebruik. Het certificeringsaspect van de nieuwe DELMIA-uitbreiding, is vooral relevant voor de lucht- en ruimtevaart en de life-sciences markten, waar veiligheid tijdens en na de productie een grote uitdaging vormt.

John Todd, CEO van Intercim licht toe: "Engineers kunnen nu met real-time inzicht in het productieproces aantonen dat hun ontwerpen in overeenstemming zijn met de layout en de mogelijkheden van het bedrijf. Andersom krijgt het productiepersoneel de mogelijkheid om problemen die ze tegenkomen te analyseren en aan de engineers voor te leggen."

Digitaal ontwikkelen, simuleren en virtueel valideren
Globalisering is nog altijd een belangrijke industrietrend. Een belangrijke voorwaarde voor het gebruik van wereldwijde productiesystemen is een goed gebalanceerd productienetwerk, waarmee zeer geavanceerde productieprocessen tegen lagere kosten kunnen worden uitgevoerd. Het met DELMIA digitaal ontwikkelen, simuleren en online uitvoeren van wereldwijde productiesystemen, maakt het mogelijk om nieuwe concepten virtueel te valideren. Tevens kan men die processen tot de maximale capaciteit optimaliseren.

De combinatie van DELMIA en Intercim verenigt de fabrieksmedewerkers en productie- en productontwikkelaars. Daardoor ontstaat een beter gemeenschappelijk begrip over de gemaakte producten en mogelijke afwijkingen tijdens de productie. Voor klanten resulteert dit in een snellere correctie van fouten, verbetering van de productkwaliteit en een hogere efficiëntie in de productie.

"Wij zijn blij dat Dassault Systà¨mes deze stap zet om haar PLM-aanbod uit te breiden met Manufacturing Execution mogelijkheden", zegt Nancy Bailey, de Vice President Productsystemen van Boeing. "Als à©à©n van onze belangrijkste grote leveranciers, verwachten wij een grote bedrijfsstabiliteit ter ondersteuning van het Velocity-systeem voor het 787-programma en kijken wij uit naar aanvullende innovaties op dit gebied."

Invulling PLM-strategie
"Deze aankondiging ondersteunt de PLM-strategie van Dassault Systà¨mes, door de invloed van DELMIA in Digital Manufacturing & Production uit te breiden en een grote groep nieuwe gebruikers op de fabrieksvloer te bereiken", zegt Philippe Charlà¨s, CEO DELMIA van Dassault Systà¨mes. "Toonaangevende klanten in de lucht- en ruimtevaart zoals Embraer hebben DELMIA en Intercim gekozen om hun wereldwijde productie te plannen en uit te voeren en deze acquisitie bevestigt onze betrokkenheid in die industrie."

De investering van Dassault Systà¨mes in Intercim, die al sinds 2004 een partner is, volgt op een Memorandum of Understanding uit juni 2008. Hierin werd de intentie uitgesproken om Intercim's webgebaseerde productiemanagement-oplossing voor een betere ondersteuning van de lucht- en ruimtevaart en defensiemarkt te integreren met het V6-platform van Dassault Systà¨mes. Vervolgens zijn in 2009 nog een Minority Investment Agreement en in 2010 een Master Reseller Agreement getekend.

Over Intercim
Intercim heeft 28 jaar ervaring in het helpen van Discrete Manufacturers met het voldoen aan alle wet- en regelgeving. Daarbij staan 'lean' uitgangspunten, kwaliteitsmanagement en productieprocessen in een papierloze omgeving centraal. Het bedrijf staat in complexe en erg gestandaardiseerde markten bekend als vooraanstaand leverancier van softwareoplossingen voor productie en productiemanagement. Intercim heeft kantoren op verschillende locaties in Amerika en Europe en levert aan innovatieve klanten als Boeing, Sanofi Pasteur, Airbus, Ball Aerospace, BMW en Honeywell. Bovendien werkt het bedrijf nauw samen met partners als Dassult Systà¨mes, SAP en Microsoft om het maximale op het gebied van operationele excellentie te kunnen bieden. Kijk voor meer informatie op www.intercim.com.

Over Dassault Systà¨mes
Als grootste aanbieder van 3D- en Product Lifecycle Management (PLM-) oplossingen ter wereld, is Dassault Systà¨mes van grote waarde voor meer dan 115.000 klanten in tachtig landen. Als pionier op het gebied van 3D-software sinds 1981, bieden de applicaties van Dassault Systà¨mes een 3D-visie voor de hele levenscyclus van producten. Van concept en onderhoud tot recycling. Het portfolio van Dassault Systà¨mes bestaat uit CATIA voor virtueel productontwerp - SolidWorks voor 3D mechanisch ontwerp - DELMIA voor virtuele productie - SIMULIA voor virtueel testen - ENOVIA voor wereldwijd collaborative lifecycle management en 3DVIA voor levensechte online 3D-ervaringen. Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com.

Contact

Co-Workx
Aleksandra Andjelic
Tel: +31 (0)6-24 24 56 79
E-mail: [email protected]