Persbericht

Maarssen, 28 februari 2012 - 3D-Experience specialist  Dassault Systà¨mes heeft het fiscale jaar 2011 afgesloten met een sterk vierde kwartaal. De kwartaalomzet groeide met 10 procent naar 512,1 miljoen euro met een marge van 26,5 procent (IFRS). In Europa groeide de omzet met 17 procent het meest door investeringen van klanten in meerdere Dassault Systà¨mes merken, een sterke dynamiek in de automobiel- en vliegtuigindustrie en goede resultaten in Duitsland en Frankrijk. De totale omzet groeide in 2011 ten opzichte van het jaar ervoor met 16 procent naar 1,783 miljard euro (IFRS) en de winst per aandeel met 28 procent naar 2,33 euro. 

Eerste kwartaal met ruim half miljard omzet
Bernard Charlà¨s, President en Chief Executive Officer van Dassault Systà¨mes, licht toe:"2011 was een goed jaar met recordomzetten, recordwinsten en een sterke jaarafsluiting. Dankzij een toegenomen adoptie van PLM-oplossingen hebben wij de licentieverkopen met dubbele cijfers zien groeien, in verschillende marktgebieden en geografische regio's. Bovendien, die resultaten zijn behaald ten opzichte van het al sterke referentiejaar 2010. Belangrijker dan onze financiële resultaten is 2011 een bijzonder jaar omdat het de successen van onze klanten laat zien. Zij lopen voorop met innovaties door kritische vragen te stellen en voortdurend hun grenzen te verleggen." 

3D Experience Platform
"Het V6-platform is de laatste jaren met onze klanten mee geëvolueerd. Door de toevoeging van op intelligente zoektechnologie gebaseerde functionaliteit, sociale innovatie mogelijkheden en realistische virtuele ervaringen, zijn wij klaar voor een nieuwe technologische golf: het 3D Experience Platform voor de 'Social Enterprise' van de 21ste eeuw. Wij moeten bedrijven en mensen voorzien van holistische 3D-experiences voor een andere manier van denken over duurzame innovaties en het harmoniseren van producten, de natuur en het leven." In 2011 hebben zo'n 1.000 klanten V6 als 3D-PLM bedrijfssysteem gekozen en zijn er 18.000 nieuwe 3D-applicatiegebruikers bijgekomen. 
 
* Gecorrigeerd naar constante valuta's. 

 

Over Dassault Systà¨mes    
Dassault Systà¨mes, de 3D-Experience specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systà¨mes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen inmiddels waarde toe aan meer dan 150.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 80 landen.
Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/. 

CATIA, SolidWorks, ENOVIA, SIMULIA, DELMIA, 3DVIA, 3DSwYm, EXALEAD en Netvibes zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systà¨mes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen. 

Contact
Co-Workx
Peter Gloudemans    
Tel: +31 (0)6-53 47 17 77

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform