Maarssen, 15 augustus 2012 3D- en PLM-expert Dassault Systà¨mes heeft 10 procent meer omzet gerealiseerd in het tweede kwartaal van 2012. De totale kwartaalomzet groeide naar 502,9* miljoen euro (IFRS), waarvan 457,8* miljoen euro (IFRS) afkomstig is uit de verkoop van software. De totale omzet over het eerste halfjaar van 2012 komt daarmee op 965,3* miljoen euro (IFRS), dat is 10 procent hoger dan over het eerste halfjaar 2011.

In het tweede kwartaal stegen de verkopen van het V6-platform, aan klanten in de bedrijfstakken Aerospace & Defense, High Tech, Energy, Life Sciences en Consumer Packaged Goods & Retail industries. Aanvullende zaken werden gedaan met bestaande klanten waaronder Renault, Jaguar Land Rover, Alstom en LG Electronics.
Verder  steeg de periodieke softwareomzet met 11 procent, vooral dankzij de merken CATIA (Productdesign & innovation), ENOVIA (Collaborative Innovation) en SIMULIA (Realistic Simulation).

Jaaromzet van 2 miljard
à¢â‚¬Å“Dassault Systà¨mes zag een grote toename van nieuwe business, zoals blijkt uit de groei van nieuwe licentiesà¢â‚¬, zegt Bernard Charlà¨s, President en Chief Executive Officer van Dassault Systà¨mes. à¢â‚¬Å“Met gepaste voorzichtigheid durven we het aan om onze omzetdoelstelling voor heel 2012 naar boven bij te stellen naar de magische grens van 2 miljard euro.à¢â‚¬

Charlà¨s ziet uitstekende perspectieven voor de komende jaren, vooral door het succes van Dassault Systà¨mes‘˜ 3DEXPERIENCE-platform, de overname van Gemcom, het nieuwe merk GEOVIA en de creatie van nieuwe industriële oplossingen. à¢â‚¬Å“Het onder de knie krijgen van de geofysica en modellering van onze planeet is en blijft een belangrijke parameter voor de toekomst van Transportation & Mobility, Marine & Offshore, Industrial Equipment en Energy, Process & Utilities.à¢â‚¬

* Gecorrigeerd naar constante valuta's.

Over Dassault Systà¨mes
Dassault Systà¨mes, de 3DExperience-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systà¨mes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen inmiddels waarde toe aan meer dan 150.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 80 landen.

Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com.

CATIA, SolidWorks, ENOVIA, SIMULIA, DELMIA, 3DVIA, 3DSwYm, EXALEAD en Netvibes zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systà¨mes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular