Dat ben jij, Kiki! (Lemniscaat) met teksten van de Amerikaanse Amy Hest en illustraties van de Britse Jill Barton is gekozen tot Prentenboek van het Jaar. Een jury van Nederlandse jeugdbibliothecarissen koos dit boek uit het complete aanbod van prentenboeken die in 2004 verschenen.

In totaal koos de jury tien boeken voor peuters. Deze zullen alle tien centraal staan tijdens De Nationale Voorleesdagen 2006. Het Prentenboek van het Jaar Dat ben jij, Kiki! wordt het dragende beeld van de campagne. Doel van de campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Het Prentenboek van het Jaar is vooral een inhoudelijke keuze. Uitgangspunt van de jury is dat ouders en professionals in de peuteropvang het boek zo optimaal mogelijk kunnen gebruiken in hun contact met kinderen. Zo moet het boek goede aanknopingspunten bieden voor zowel interactie als voor verwerking in bijvoorbeeld spel.

De Nationale Voorleesdagen 2006 - van dinsdag 31 januari t/m zaterdag 11 februari 2006 - starten met Het Nationale Voorleesontbijt op dinsdag 31 januari. Deze twaalfdaagse campagne is een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door de Stichting CPNB en vindt in 2006 voor de derde keer plaats.

De 10 titels voor De Nationale Voorleesdagen 2006 zijn (alfabetisch):

Gonnie en Gijsje van Olivier Dunrea (uitgeverij Gottmer)
Adriaan en de taart van Guido van Genechten (uitgeverij Clavis)
Klein wit visje van Guido van Genechten (uitgeverij Clavis)
Dat ben jij, Kiki! van Amy Hest (uitgeverij Lemniscaat)
Mijn papa is een reus van Carl Norac (uitgeverij Leopold)
Ik wil mijn mama! van Tony Ross (uitgeverij Sjaloom)
Wie kan mij in bed stoppen? van Carol Roth (uitgeverij De Vier Windstreken)
Er was eens een muisje...: over tellen van 1 tot 12 van Gitte Spee (uitgeverij The House of Books)
De wedstrijd van Eend van Harmen van Straaten (uitgeverij Leopold)
Tim op de tegels van Tjibbe Veldkamp (uitgeverij Van Goor)
 
bron:CPNB