Door de economische crisis staan momenteel veel kantoorruimtes leeg. Het is zelfs zo erg, dat Nederland de lijst aanvoert in Europa als het gaat om de leegstand van kantoorruimtes. Aan het begin van 2013 stond maar liefst 15% van alle kantoorruimtes leeg. Op dit moment staat het aantal vrije vierkante meters voor kantoorgebruik op 7 miljoen. Deze leegstand heeft voornamelijk te maken met het feit dat er veel kantoorgebouwen zijn gebouwd, zonder hierbij naar de vraag te kijken. Daarnaast hebben veel bedrijven moeten snijden in de kosten waardoor personeel ontslagen werd en er genoegen genomen kon worden met een minder grote ruimte.

Op dit moment lijkt het alsof de economie weer wat aantrekt. De werkloosheid daalt licht en het aantal faillissementen stijgt niet explosief meer. Een gevolg van de afgelopen jaren is dat bedrijven die nu groeien goed nadenken over de inrichting van kantoorruimtes. Kantoormeubelen worden niet enkel uitgezocht op een esthetische factor, maar de praktische factor wordt steeds belangrijker. Kantoren worden zo ingericht dat veel medewerkers in een ruimte kunnen zitten. Daarnaast wordt er meer dan ooit aandacht gegeven aan ergonomie op de werkplek. Om het ziekteverzuim omlaag te dringen is het belangrijk om goed instelbare werkplekken te hebben. Medewerkers kunnen dan gezond en volgens de ARBO normen aan het werk.

Door de aantrekking van de economie en de jaren van crisis van de afgelopen jaren worden kantoorruimtes creatiever ingericht en wordt er veel aandacht gegeven aan de ruimte indeling en de soort kantoormeubelen. Een stijlvolle en een op werkzaamheden ingerichte werkomgeving wordt eerder regel dan uitzondering.

 

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform