Persbericht

In vlaanderen zijn gisteren de eerste koopjesdagen van start gegaan. Hà©à©l wat mensen zijn dan ook naar de winkelstraten getrokken om te genieten van de eerste solden. Net zoals vorig jaar geven heel wat winkels nu al solden tot meer dan 75% korting. Officieel zijn de solden pas begonnen op 3 januari. Uiteraard waren er weer enkele winkels die zich niet volledig aan de regels hielden. Zo waren zogenaamde "koppelverkopen" erg in trek de afgelopen dagen. Dit tot grote ergernis van de kleine zelfstandige winkelketens. Heel wat winkels hebben hun openingsuren aangepast en zullen iets langer open blijven tijdens deze periode. Ook zullen sommige winkelketens open zijn op zondag, wat goed nieuws is voor echte shopaholics. 

De populairste locatie in Vlaanderen om te winkelen is uiteraard de Meir in Antwerpen. Ook in Brussel, Gent en Brugge kon men over de koppen lopen. In de derde week verwachten we weer zeer grote en extreme kortingen tot 80 en zelfs 90%. Zo kan het eventueel interessant zijn om nog even te wachten om te gaan winkelen. Natuurlijk loopt u zo wel het risico dat de meeste artikelen in uw maat verkocht zullen zijn. 

Shopvakantie
Tijdens de maand januari zijn de shopvakanties uiteraard in trek. Zo vertrekken heel wat mensnen op citytrip naar grote en bekende steden om te gaan winkelen. Londen en Parijs zijn de twee top favorieten!  

Alternatieven 
Hà©à©l wat winkeliers moeten concurreren tegen de opkomende online winkelketens die ook zeer hoge kortingen aanbieden. Een voorbeeld hiervan is uiteraard Zalando. Vooral jongeren shoppen graag online. Het is makkelijk, snel en het aanbod is vaak ook groter. Natuurlijk zijn er ook hà©à©l wat mensen die liever eerst iets passen voor ze het aanschaffen. Door de populariteit van het digitaal winkelen zijn er ook steeds meer winkels die hun kledinglijn of artikelen via internet proberen aan te bieden.

 

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform