Als je denkt aan sexy lingerie, wat is dan het eerste wat je voor je ziet? Is iets dat je lichaam omhult met kant, of is het een zijde zachte babydoll. Het verschilt voor iedereen. Maar vaker dan niet is het echter een sexy corset dat leeft in de fantasie van veel vrouwen, en dat is niet geheel zonder reden. We dragen lingerie voor allerlei verschillende redenen. Sommige vinden het fijn om zich van tijd tot tijd sexy te voelen, sommige willen er vooral sexy uitzien, en sommige onder ons voelen zich gewoon een stuk comfortabeler wanneer ze er geweldig uitzien. De woorden comfortabel en corset heb je waarschijnlijk nog niet vaak naast elkaar in een zin zien staan, of met elkaar in verband gebracht. Maar dat is niet helemaal terecht; inderdaad de korsetten van weleer staan meer bekend als martelwerktuigen dan als comfort kleding, maar tegenwoordig is dat totaal niet meer het geval. Als je een corset wilt gaan kopen moet je er gewoon zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt, de juiste maten vindt, en het juiste type koopt voor het doel dat jij ermee wilt bereiken. Als je een corset wilt gaan kopen maar niet zeker weet of het wel de beste beslissing is dan is dit artikel echt wat voor jou. We gaan ten eerste even kijken naar een kort overzicht van hoe korsetten zich over de jaren hebben ontwikkeld en daarna nemen we een kijkje naar alle redenen die het wel een goed idee maken om een corset te kopen. Dus maak het jezelf gemakkelijk, pak er een lekker glas wijn bij, en lees lekker verder!

 

Een korte geschiedenis van het korset

 

Hoewel korsetten al jaren aan een opmars bezig zijn is het eigenlijk een van de oudste stukken lingerie dat we kennen. Korsetten zijn al honderden jaren oud en kunnen worden gevonden in schilderijen die zo oud zijn als de 16e eeuw. Als mensen aan korsetten denken dan is niemand het helemaal eens over waarom ze nou precies zijn ontworpen, maar de eerste functie is toch eigenlijk vrij duidelijk; korsetten zijn kledingstukken die zijn ontworpen om dicht op de huid te worden gedragen en wanneer ze worden aangespannen helpen ze om de taille van de drager kleiner te laten lijken. Al in de 16e eeuw was het zandloperfiguur een schoonheidsideaal waar vrouwen grote moeite voor deden om dit ideaal na te leven. Korsetten zijn in het leven geroepen om het naleven van dit ideaal makkelijker te maken. Wat interessant is om te noemen is dat in die tijd korsetten de naam ‘corset’ nog helemaal niet droegen. Deze term is pas ten tonele gekomen in de 19e eeuw. Voor deze tijd stonden korsetten bekend onder de naam stays, bodies, of stiff bodies. In de 16e eeuw werden korsetten zo genoemd omdat ze er natuurlijk uitzagen als een stijf lichaam, of als een kledingstuk dat ervoor zorgden dat dingen op hun plek bleven zitten (stay). Het is jammer dat er bijna geen goed bewaarde korsetten over zijn uit de 16e eeuw, wat betekend dat we vrij weinig weten over de echte vorm van deze korsetten, stays of bodices. Wat we wel zeker weten is dat vanaf de 17e eeuw korsetten gewoon als kleding werden gedragen, wel vaak onder een jurk of japon, omdat ze nog steeds vooral als ondergoed werden gedragen. De korsetten van de 18e eeuw verschillen qua design niet veel van de korsetten van nu. Ze waren wellicht iets pompeuzer er oubollig maar dat is nog zo gek niet voor een ontwerp van meer dan 300 jaar oud. Ze waren met allerlei details gedecoreerd en er was ook toen al een enorme keuze. De enige echte veranderingen kwamen met het veranderen van trends en vervaardigingsmaterialen. Toen jurken korter werden, werden korsetten dat ook. In the gregoriaanse periode werd het decolleté voor het eerst aangemoedigd en zo ook in het korset. Dat is de reden dat korsetten voor het eerst werden ontworpen borsten te liften en te ondersteunen. Naarmate de korsetten langer in gebruik bleven werd er steeds meer aandacht besteed aan comfort en veiligheid. Vandaag de dag worden korsetten toch vooral gedragen om er enorm sexy en vrouwelijk uit te zien, dat is ook de reden dat veel vrouwen bij het horen van de term sexy lingerie gelijk aan korsetten denken; korsetten zijn gewoon een integraal deel van het sexy lingerie ensemble.

 

Redenen om een corset te dragen

 

Laten we aannemen dat we je in de verleiding hebben gebracht een corset te kopen, maar er nog steeds niet helemaal van overtuigd bent. In dat geval hebben we nog wel wat manieren om je aan te moedigen en gaan we nu even samen kijken naar een aantal geweldige redenen om een corset te dragen.

 

Je borsten zien er fantastisch uit in een corset ten eerste en gelijk ook heel belangrijk, als we tegenwoordig aan een corset denken is er een bepaald deel van de vrouwelijke anatomie dat eruit komt springen, en we hebben het niet over de rug of buikspieren. Korsetten worden tegenwoordig bijna altijd uitgevoerd met ingebouwde cups en beugel voor push en ondersteuning, dus functioneren ze basically als super sexy push up beha’s. en wat het beste is van allemaal is dat dat door de pasvorm van korsetten ze je borsten een perfecte lift geven en je decolleté een nieuwe dimensie zal hebben. Als je helemaal klaar bent met beha’s die in je huid snijden, beha’s die je borsten platdrukken, of beha’s die gewoon niet helpen met het maken van een mooie decolleté dan verdien je een korset. Het maakt niet uit of je kleine, middelgrote, grote of enorme borsten hebt, als je het juiste corset koopt zal het wonderen doen voor hoe de dames erbij liggen. En dat is nog niet eens alles. Naast dat het goed is voor je decolleté is het ook heel erg goed voor je rug, vooral als je grotere borsten hebt, om je borsten goed te ondersteunen en met een corset ben je hiervan verzekerd, maar daar vertellen we je later meer over.

 

Korsetten zijn gewoon heel erg sexy – vroeger waren korsetten iets om voor te huiveren maar tegenwoordig zijn korsetten, mits je een goed passende koopt, erg comfortabel. Maar boven alles zijn ze super sexy. Vaak belegt met kante materialen en gemaakt met verleidelijk kleuren. De eye catching designs en patronen die worden gebruikt en natuurlijk de prachtige decolleté waar we het net over hadden. Ook zijn ze uitgegroeid tot een soort symbool van krachtige vrouwelijkheid. Het maakt niet uit of je wilt proberen je seksleven een beetje pittiger te maken, iemand te verleiden of een sexy outfit zoekt voor een leuke avond. Als je een corset draagt zal de sexappeal van je aflekken en zul je er heter zijn dan de heetste plekken in de Sahara tijdens een hittegolf.

 

Korsetten kunnen je helpen je taille te verkleinen – behalve als je onder een steen hebt geleefd voor de afgelopen.. 300 jaar, heb je waarschijnlijk al wel vernomen dat korsetten gebruikt worden voor ‘taille training’, maar wat is dat nou precies? Taille training is een geleidelijk proces waarbij je een speciaal ontworpen corset draagt om langzaam maar zeker je taille te verkleinen, en uiteindelijk spectaculaire resultaten kunt behalen. Jup, als jij graag een paar centimeter van je taille af wilt snoepen dan kan een corset wonderen doen. Experts bevelen ons aan om te werken met de ‘regel van 2’ wat betekent dat je een corset voor twee weken twee uur per dag moet dragen en dan kijken waar je bent. Misschien klinkt het vreemd of gevaarlijk maar taille trainen met een corset werkt echt en is niet gevaarlijk als je het binnen de perken houdt. Daarnaast zul je je corset onder je normale kleding moeten dragen wat je ook de uitstraling zal geven slanker te zijn omdat korsetten ook functioneren als shapewear. Dit betekend dat je er slanker uit gaat zien en je je waarschijnlijk ook sexier gaat voelen.

 

Korsetten zorgen voor dat felbegeerde zandloper figuur – vraag iedere vrouw wat zij vinden dat het meest begeerde lichaamstype is en 9 van de 10 keer zullen ze zeggen dat het een zandloperfiguur is. Over het algemeen is dit dus volgens vrouwen, en mannen ook, het meest aantrekkelijke lichaamstype alleen zijn jammer genoeg lang niet alle vrouwen met de gelukkige genen geboren om dit lichaamstype ook daadwerkelijk te bezitten. Een zandloperfiguur is, zoals als de naam al doet denken, een figuur dat betekend dat je boven lichaam curvy is, je heupen ook, maar je taille klein is. Korsetten, door hun unieke design, kunnen vrouwen helpen hun figuur aan te passen naar dit model, een beetje zoals een beugel tanden rechttrekt. Je moet echter niet verwachten dat je gelijk een zandloper figuur hebt na een nachtje je corset aangehad te hebben. Als je dit voor een paar weken op een dagelijkse basis doet dan kom je er echter al snel achter dat je duidelijk verschil kunt zien, ook als je het corset uittrekt!

 

Korsetten zijn enorm goede ondersteuning voor je rug – wanneer je professionele gewichtheffers aan de gang ziet hebben ze eigenlijk altijd een grote riem om een middel heen. Dit dragen ze om hun rug recht te houden en ondersteuning te bieden. Wat heeft dit met korsetten te maken? Nou, die doen precies hetzelfde. Je mobiliteit in een corset wordt wellicht iets minder een corset doet wel wonderen voor je postuur en is geweldig om je rug mee recht te houden. Als je bijvoorbeeld een slechte rug hebt die snel geblesseerd raakt is het dragen van een corset een definitieve aanrader, vraag het maar aan iedere fysiotherapeut! Als je een corset draagt word je geforceerd je kern en je buikspieren aangespannen te houden wat je weerhoudt van het maken van onnatuurlijke bewegingen die je rug kunnen belasten of zelfs blesseren.

 

Korsetten doen wonderen voor je postuur  - zoals we net al zeiden zijn korsetten heel erg goed voor je postuur. Als je geen goed postuur hebt loop je waarschijnlijk met omlaag hangende schouders en gekromde rug in plaats van recht op te staan met je borst vooruit en je schouders omhoog. Als je dit niet aanpast kan dit na lange tijd zorgen voor rug en nekklachten. Ook doet het je er korter, dikker en luier uitzien dat je wellicht bent en dat is natuurlijk ook niet ideaal. En alweer zijn korsetten de perfecte oplossing. Als je een corset draag kun je door het stijve ontwerp fysiek niet meer met kromme rug lopen, waardoor je dus geforceerd wordt met de juiste houding over straat te gaan. Ook als je zit zul je je rug recht moeten houden, daarom dragen veel mensen, ook mannen, met rugklachten speciale postuur korsetten om te zorgen dat ze niet nog meer last krijgen van hun rug.

 

Er is tegenwoordig echt een zee aan keuze -  De afgelopen jaren is de populairiteit van korsetten enorm gestegen. Zoveel dat producenten en ontwerpers moeite hebben met genoeg korsetten de fabriceren en genoeg nieuwe modellen op de markt te brengen. Dit betekent echter wel dat de mogelijkheden in een rap tempo omhooggaan. In webwinkels zoals larshor is het aanbod enorm groot dus hoef je je geen zorgen te mkaen of er wel wat te kiezen valt. Onze sexy korsetten zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, soorten, patronen en maten. Dus kom snel even kijken!

 

Het zijn producten van geweldige kwaliteit –

 

Zoals we al eerder gezegd hebben kun je als je bekende webshops zoals larshor.nl gebruikt er zeker van zijn dat de kwaliteit van je producten goed is en behoort tot de hoogste standaard. Larshor.nl is een van Europa’s meest gerenommeerde lingerie groothandels en levert sinds een paar jaar ook aan huis. Niet alleen hebben we een grote selectie korsetten maar ook sexy lingerie en allerlei vrouwenkleding die allemaal volgens de hoogste standaarden zijn geproduceerd. Zo zorgen wij dat we alleen maar producten leveren die er geweldig uitzien en gemaakt zijn om lang mee te gaan. Twijfel niet om snel eens bij ons langs te komen.

___________________________________________________________________

Dit artikel komt uit:

https://blog.larshor.nl/de-geschiedenis-van-korsetten-en-waarom-jij-er-ook-een-zou-moeten-willen-hebben/

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular