Op zondag 29 mei 2005 is de Grande Finale van het Ouderen Songfestival in de Stadsschouwburg van Amsterdam. Hier zullen 18 solisten de sterren van de welbekende hemel zingen om bij de drie winnaars van 2005 te horen.

Op zondag 29 mei is het dertiende keer dat finale in de Stadsschouwburg in Amsterdam wordt gehouden. Hier staan 18 kandidaten met het zweet in hun handen op het immense podium.
De jury bepaalt welke drie er de uiteindelijke winnaars zijn. En dat is een moeilijke taak, gezien het hoge (bijna professionele) niveau van de zangers en zangeressen.

De kandidaten, allen ouder dan 55 jaar, brengen diverse genres ten gehore zoals klassiek, jazz, opera, musical en niet te vergeten; het levenslied. Het combo o.l.v. Kees van Zantwijk begeleidt alle solisten. De presentatie is in handen van onze vaste presentator Hans Martinusse. De jury bestaat dit jaar uit; Herman Emmink presentator, Frank Wentink directeur Wentink Events/producent Novomundo, Henk Kreukniet zangpedagoog en Hans van den Boom, werkzaam bij de AVRO klassiek en voorzitter van de jury. Zij bepalen welke drie de uiteindelijke winnaars zijn van het Ouderen Songfestival 2005! 

Daarnaast hebben we de publieksprijs. Het publiek kan door middel van een stembiljet op haar favoriete zanger of zangeres stemmen. Degene die de meeste stemmen krijgt mag de prijs in ontvangst nemen. Misschien worden het weer twee winnaars net als in 2001! Wij zijn benieuwd!!

Radio Noord-Holland zendt de repetitie van de finale op zaterdag 28 mei "life" uit tussen 10.00 uur en 14.00 in het "verzoekplatenprogramma" en het programma ´Uit aan Huis'  De samenvatting van de Grande finale is te horen op zaterdag 11 juni om 11.00 uur en op zondag 12 juni om 16.00 uur. Echter u kunt ook op TV Noord Holland van de finale genieten! Deze zal in twee delen worden uitgezonden en wel op zondag 5 juni om 10.00 uur deel 1 en om 12. uur deel 2. Daarna volgt de herhaling om 14.00 en om 16.00 uur.

Als u wilt u meedoen in 2006 dan kan dat!  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Ouderen Songfestival. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer: 020-4215889 of kijk op de website:www.ouderensongfestival.nl

Mede dankzij de subsidie van de gemeente Amsterdam, gemeente Alkmaar, gemeente Zaanstad en door de samenwerking van de deelnemende instellingen kan Stichting JAM het Ouderen Songfestival organiseren.

bron:Stichting Jam