Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe viert dit jaar feest. Op 26 april 2005 is het op de kop af 70 jaar geleden dat het Park als stichting de poorten opende voor het publiek. De jarige stichting is nog steeds bestuurlijk en financieel onafhankelijk en houdt het Park duurzaam in stand voor toekomstige generaties. Om dit te vieren worden alle bezoekers van De Hoge Veluwe op de 26e getrakteerd op jubileumgebak.

Vanaf zaterdag 23 april vinden er tot en met het einde van het jaar bijzondere activiteiten plaats om de viering van het jubileum kracht bij te zetten. In het weekend van 23 en 24 april staat er een grote tent op het centrale plein van De Hoge Veluwe. Er  worden van 10.00 tot 17.00 uur doorlopend schitterende films getoond van de bekende natuurfilmer Luc Enting. De Hoge Veluwe film 'Natuur, Beeld & Verbeelding' vertelt op indrukwekkende wijze het verhaal van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Daarnaast worden ook de films 'Het Edelhert' en 'Reeënsprong in Nederland' vertoond. De filmvertoningen zijn gratis toegankelijk. 
 
Kinderen hebben bij De Hoge Veluwe een streepje voor: er zijn in de komende maanden diverse avontuurlijke speurtochten en activiteiten voor het hele gezin. Op 30 april gaat de Suske en Wiske Fietstocht van start. Suske en Wiske beleven in hun stripalbum 'Verraad op de Veluwe' een spannend avontuur in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. De fietstocht voert langs de plekken in het Park waar het sympathieke tweetal spannende en grappige momenten beleeft. De Suske en Wiske fietstocht duurt 3 uur. Aanmelden is niet nodig. De brochure met opdrachten kost EURO 1,50 en is af te halen bij het Bezoekerscentrum. De Suske en Wiske Fietstocht is tot en met begin september te doen. 
  
Onder het motto: 'Kinderen eerst', kunnen kinderen vanaf 8 jaar (ouders en begeleiders gaan niet mee!) onder begeleiding van de Natuurgids mee naar de wildkansel (observatiepunt). De tocht voert langs een avontuurlijke route. De wandelingen starten om 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur bij het Bezoekerscentrum. Deelname is gratis, aanmelding is niet nodig, alleen op de dag zelf bij het Bezoekerscentrum. Data: 30 april, 1 t/m 8, 11, 14 en 15 mei.                       

bron:Nationaal Park De Hoge Veluwe