Staatssecretaris Rutte van Onderwijs reikt op 2 juni - tijdens het seminar over lerende organisaties - de Nationale Prijs Lerende Organisaties uit. De initiatiefnemers van deze nieuwe prijs willen door het tonen van goede praktijkvoorbeelden een aansprekende bijdrage leveren aan de transformatie van Nederland tot kenniseconomie.

Een lerende organisatie is alsmaar gericht op het aanpassen van structuur en gedrag om de effectiviteit van de organisatie te vergroten. Medewerkers zijn zo niet langer alleen een kostenfactor, maar de basis voor succes, een bron van potentie en creativiteit.
Lerende Organisaties ondersteunen hun medewerkers met specifieke opleidings-programma's en competentietrainingen, al dan niet geïntegreerd in de directe werk-omgeving. Investeringen in human development versterken de individuele motivatie zich blijvend in te zetten en zich te verbeteren, als mens, medewerker en professional.

Alleen organisaties die door een erkend bureau en met hulp van een valide onderzoeksmodel zijn beoordeeld op hun ´leerprestaties' kunnen meedingen naar de prijs. Dit zijn organisaties waarvan haar medewerkers door hun gedrag en beleving de bewijzen hebben aangedragen die een nominatie voor deze prijs rechtvaardigen. Vooralsnog zijn dit het Great Place to Work Institute en Investors in People Nederland. De prijswinnaar onderscheidt zich van de andere lerende organisaties door haar niveau en door haar waarde als rolmodel van sociale innovatie in Nederland.

Uit de genomineerden heeft een jury van erkende deskundigen - waaronder CNV-bestuurder Bert van Boggelen - drie kandidaten geselecteerd die zich in een publiek debat zullen verantwoorden voor hun aanpak en prestaties.

De genomineerde bedrijven zijn:

CSU Total Care
MAS dienstverleners
Pentascope

bron:CNV

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular