De Hypotheker viert haar 20-jarig bestaan. Om dit te vieren vertrekken in september zo'n 75 medewerkers van De Hypotheker naar de Filippijnen. Hier gaan ze tenminste tien duurzame woningen bouwen voor gezinnen in nood. De Hypotheker doet dit in samenwerking met de internationale non-profit hulporganisatie Habitat for Humanity. Eà©n van de deelnemers is Els Bout, assistente van De Hypotheker in Alkmaar. "Naast het vieren van ons jubileum willen we ook graag iets terugdoen voor de maatschappij."

Het doel van de bouwreis is om samen met Filippino's die rond de armoedegrens leven hun eigen nieuwe huis te bouwen.  Els Bout "Als organisatie zorgen wij er voor dat mensen betaalbaar kunnen wonen. Ik vind het heel mooi dat nu ook eens in een ontwikkelingsland te kunnen doen. We gaan helpen met allerlei werkzaamheden, zoals funderingen uitgraven, handmatig cement mixen, het afwerken van vloerplaten etc. De Hypotheker levert op deze manier een persoonlijke bijdrage aan een betere wereld met een tastbaar resultaat. Het mooie van deze actie is dat we het echt samen met alle medewerkers van De Hypotheker voor elkaar moeten krijgen. Per bouwreiziger is een bedrag van 2.600 euro nodig en iedere deelnemer moest daar zelf voor zorgdragen. Dat leidde tot diverse ludieke acties in vele vestigingen van De Hypotheker. Straks gaan we met 75 medewerkers op reis, maar ik weet zeker dat ook de thuisblijvers en de vele klanten enorm zullen meeleven. Ik verheug me enorm op de reis en zal mijn ervaringen na terugkomst met iedereen delen."

Over Habitat

Het werk van Habitat draait om het bouwen van betaalbare en veilige huizen voor gezinnen in nood. Sinds 1976 zijn al meer dan 200.000 Habitat-huizen gebouwd, in ruim 100 landen. "Een unieke methode," volgens directeur Habitat Nederland Paul Koets. "In Nederland sta je niet iedere dag stil bij mensen die geen woning hebben of in krotten leven. Als wij over schaarste spreken, bedoelen we dat het aanbod van luxe behuizingen achterblijft bij de vraag. Wie met Habitat for Humanity op bouwreis gaat, ziet dat het begrip schaarste een totaal andere betekenis kan hebben. We willen op een duurzame manier armoedebehuizing bestrijden. Arme gezinnen bouwen grotendeels zelf een veilig en hygiënisch onderkomen, waardoor ook toekomstige generaties profiteren van de vooruitgang." De krotten de wereld uit. Dat is kort en krachtig waar Habitat for Humanity voor staat. Meer informatie over Habitat for Humanity kunt u vinden op www.habitat.nl. Over De HypothekerDe Hypotheker wil er in haar dienstverlening voor zorgdragen dat de consument de juiste financiële beslissingen neemt. Van het kopen van een huis tot en met de oudedagsvoorziening krijgt de consument op zijn persoonlijke financiële situatie toegesneden advies. De Hypotheker bemiddelt tussen klanten en aanbieders van financiële producten, zoals banken, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen. Daarmee is De Hypotheker de grootste onafhankelijke organisatie op het gebied van hypotheken en financiële adviezen. De franchiseketen heeft 140 vestigingen, verspreid door het hele land. Alle vestigingen hebben hypotheekadviseurs in dienst. In ruim tweederde van de winkels is ook een financiële coach werkzaam. De hypotheekadviseurs en de financiële coaches hebben landelijk erkende diploma's op hun vakgebied en beschikken over ruime ervaring. De Hypotheker biedt naast persoonlijk advies ook een uitgebreide website met online diensten, waar de consument zich uitgebreid kan oriënteren en een eerste advies kan krijgen. De Hypotheker bestaat 20 jaar en heeft inmiddels aan bijna 200.000 klanten hypotheekadvies en financieel advies gegeven.

Prettig wonen is niet voor iedereen altijd vanzelfsprekend. De Hypotheker is daarom structureel sponsor van Villa Pardoes, een vakantieverblijf voor kinderen met een levensbedreigende ziekte. Zij kunnen er met hun ouders in een ontspannen omgeving genieten van alle (aangepaste) comfort die zij thuis vaak niet hebben.

bron:De Hypotheker Alkmaar