Persbericht

Dit wordt toch wel de telefoon om dit jaar naar uit te kijken, de opvolger in de succesvolste smartphone serie ooit gemaakt de Galaxy S-serie. Dit wordt de vijfde generatie, en zal dus de Samsung Galaxy S5 genoemd gaan worden.

Over deze telefoon gaan al een hele boel geruchten rond, logisch eigenlijk want het wordt de telefoon van 2014! Verschillende geruchten zijn al deels bevestigd, andere komen enkel af en toe naar voren.

Specificaties

 De verwachte specificaties van de Galaxy S5 zijn als volgt:
- Een beeldscherm met een doorsnee van 5.2 inch en een resolutie van 2560 x 1440 waardoor de pixeldichtheid van de Samsung S5 op maar liefst 562ppi komt!
- Een snelle processor van Samsung zelf, een Exynos met 8 kernen, of een Snapdragon 800 met vier kernen.
- Processor wordt ondersteund door 3 GB werkgeheugen waardoor het geheel soepeltjes verloopt.
- 16 of 21 megapixel camera aan de achterkant en een 2 megapixel camera aan de voorkant.
- Nieuwe User Interface door het vernieuwde TouchWiz
- De nieuwste versie van Android, KitKat 4.4.2
- Een vingerafdrukscanner
- Hele dunne randen aan de boven, onder en zijkant. Ook wordt de homebutton weggehaald om nog meer ruimte te besparen

Galaxy S5 prijs

De Samsung Galaxy S5 zal uiteraard een aardig prijskaartje dragen, aangezien deze telefoons het toptoestel van Samsung is een van de betere (al dan niet de beste) telefoon op de markt die beschikbaar is. De Samsung Galax S5 prijs zal waarschijnlijk hetzelfde worden als die van de Galaxy S4, wat betekent dat de adviesprijs 699 euro zal bedragen.

Al met al dingen om naar uit te kijken voor de release van deze smartphone, die gepland staat op 24 februari tijdens het MWC in Barcelona!

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform