Autdoor SUV, leverancier van exclusieve SUV’s, biedt de nieuwe GMC Acadia nu uit voorraad aan. Het is de eerste cross-over SUV van GMC die op hetzelfde platform wordt gebouwd als de exclusieve Buick Enclave. Deze sportieve GMC biedt ruim plaats aan naar keuze zeven of acht personen.

 

Bas Oude Luttikhuis, directeur van Autdoor SUV: “De GMC Acadia is een populaire auto in onze SUV collectie. Deze GMC combineert de kwaliteiten van een volwaardige SUV met het rij- en gebruikscomfort van een luxe personenwagen. Door de zelfdragende carrosserie hebben ze het gewicht van de auto op een redelijk niveau weten te houden in combinatie met ruime afmetingen aan de binnenzijde. Daarnaast heeft de Acadia een zeer hoog comfort- en veiligheidsniveau dat eigenlijk vergelijkbaar is met de Duitse auto’s in deze klasse. De nieuwe GMC Acadia is momenteel nog zonder CO2 toeslag leverbaar waardoor de prijzen starten rond de € 63.000 voor een basisuitvoering tot ca € 73.000 voor een full options exemplaar”

 

Veiligheid

De GMC Acadia is een Amerikaanse SUV van de nieuwste generatie van General Motors (GM). Tot de uitgebreide standaard veiligheidsuitrusting behoren zes airbags en het geavanceerde StabiliTrak Electronic Stability Control System. Voor de aandrijving van de Acadia zorgt de moderne 3.6-liter V6 VVT-krachtbron van GM, voorzien van variabele kleptiming, die bekend staat om zijn gunstige brandstofverbruik, lage emissies en grote souplesse. Met 275 pk (205 kW) en een koppel van 340 Nm is de aandrijving uitstekend verzorgd. Met deze motor laten ze zien dat voor een flink vermogen niet automatisch meer een V8 nodig is met een enorme cilinderinhoud, of zoals de Amerikanen zeggen, er is nu wel een “substitute for cubic inches”. Deze moderne krachtbron is ontwikkeld door de GM Technical Centers in Australië, Duitsland, Zweden en Noord-Amerika.

 

De kracht-overbrenging in de Acadia vindt plaats door de  nieuwe, brandstofbesparende automatische zesversnellingsbak. De GMC SUV is leverbaar met zowel vier- als met voorwielaandrijving.

 

De Acadia heeft een wielbasis van 3.021 mm en een spoorbreedte van 1.709 mm. Door deze combinatie ligt het zwaartepunt laag en is het rijgedrag comfortabel en stabiel. De lengte is 5,10 meter, en is daarmee zelfs een centimeter langer dan de Audi Q7. De MacPherson  wielophanging is onafhankelijk. De achterwielophanging kent een compact state-of-the-art ‘H’-design, met een geïsoleerd ophangsysteem, waardoor geluid en vibraties tot een minimum worden teruggebracht. Door dit ontwerp biedt de Acadia bovendien veel ruimte voor passagiers en bagage.

 

De Acadia staat standaard op 18-inch wielen en banden, terwijl 19-inch wielen optioneel zijn. ABS is uiteraard standaard naast StabiliTrak ESP, Traction Control (modellen met voorwielaandrijving) en een bandenspanningcontrolesysteem. De derde zitrij is gemakkelijk bereikbaar dankzij de wijdopenslaande achterportieren en het exclusieve Smart Slide schuifsysteem van GM voor de tweede zitrij.

 

Vormgeving

De GMC onderscheidt zich van door zijn atletische design, met gepolijst aluminium en chromen accenten, alsmede de grote koplampunits met helder glas. Het profiel van de Acadia is slank en aerodynamisch, met een sportieve daklijn. De onderscheidende LED-achterlichten en de achterspoiler onderstrepen het sportieve karakter, versterkt door de grote banden en wielen.

 

De Acadia heeft drie zitrijen, waarbij de derde rij comfortabel plaats biedt aan volwassenen, wat niet ten koste is gegaan van de imposante laadruimte. Ook zijn twee ‘captains chairs’ in de middelste rij optioneel leverbaar in plaats van een bank.

 

De optielijst voor de Acadia is lang, met onder andere verwarmde ruitenwisser-vloeistof, een dubbel glazen dak en een Bose 5.1 Surround Sound audiosysteem. Tevens is de Acadia leverbaar met een head-up display, Europees navigatie- en audiosysteem, back-up camera en BlueTOoth carkit.

 

Veiligheid

De structuur van de Acadia is letterlijk ijzersterk dankzij de versteviging met hoogwaardig staal op diverse plaatsen, zoals een stalen balk tussen de B-stijlen en versterkingen in het motorcompartiment. De Acadia heeft standaard zes airbags: twee vóór, twee zijairbags voor en twee gordijnairbags over de gehele lengte van het passagierscompartiment. Deze gordijnairbags zijn de langste in welke serieproductieauto ook.

 

Autdoor SUV

Autdoor is gevestigd in Almelo en is gespecialiseerd in exclusieve SUV’s. Door de gunstige dollarkoers zijn momenteel met name de exclusieve SUV’s vanuit de VS erg populair. Naast de GMC Acadia zijn momenteel ook de 7 persoons Mazda CX9, Buick Enclave en Chevrolot Suburban populair. Bij de 5 persoons SUV’s zijn de hybride Ford Escape, de V6 Edge en de Infiniti FX populaire modellen. Naast de verkoop is Autdoor actief in de onderdelenleverantie en het onderhoud aan Amerikaanse auto’s. Autdoor kent een haal en breng service door heel Nederland. Op www.autdoor.nl vindt u meer over de GMC Acadia en de andere bijzondere SUV’s.