Deze zomer gaat de politie Noord-Holland Noord in samenwerking met de gemeentes Graft/De Rijp en Langedijk de overlast en risico´s van waterverkeer voor omwonenden en milieu extra aanpakken. Varen kent een aantal risico´s. Te snel varen geeft bijvoorbeeld geluidshinder en onverantwoord varen beschadigt het milieu. In samenwerking met de twee gemeentes zijn er flyers en posters ontwikkeld waarmee bestuurders van motorboten worden gewezen op de spelregels.

Iemand die nog geen 18 jaar is, of geen vaarbewijs heeft, riskeert bijvoorbeeld een boete van 125 euro. Varen met teveel drank op kan op 190 euro boete komen te staan. En harder varen dan 6 km/u betekent een bon van tenminste 30 euro. In dit project worden eigenaren van boten ook gewezen op de eigen verantwoordelijkheid. Een voorbeeld daarvan is goed op de eigen spullen passen om dieven geen kans te geven.

Controle afgelopen weekend: Afgelopen weekend is er op zaterdag tussen 11.00 en 16.00 uur in samenwerking met het KLPD een vaarsurveillance uitgevoerd in de Eilandspolder bij De Rijp en het vaargebied bij Zuidschermer. In totaal zijn er 20 bekeuringen geschreven. Vijf personen kregen een bon omdat ze geen vaarbewijs bij zich hadden. Er waren vijf bonnen omdat er geen registratiebewijs overhandigd kon worden en 6 omdat de dodemansknop niet was ingeschakeld. Het niet op de eerste vordering tonen van het vaarbewijs kostte een bon en er waren twee bekeuringen wegens te hard varen. Ook kreeg iemand een bekeuring wegens waterskiën buiten het aangegeven gebied.

Bron:Politie Noord-Holland Noord

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular