Persbericht

Heel de hype rond de nieuwste smartphone in de Galaxy series van Samsung groeit met de dag, aldus de nieuwssite SamsungGalaxyS4.net. Het is nog wat vroeg om te speculeren over een releasedate, maar als we dan toch iets zinnigs moeten zeggen dan trekken we de lijn verder tussen de release van de afgelopen drie Galaxy modellen en kunnen we zeggen dat de Galaxy S4 naar alle waarschijnlijkheid rond mei dit jaar gelanceerd zal gaan worden.

Samsung zal dit niet gaan doen op de overbezette, populaire events als Mobile World Congress of CES, maar op een individueel georganiseerd evenement van Samsung waarbij de volledige aandacht van gebruikers en media getrokken kan worden. Zojuist is bevestigd dat dit speciale event zal plaats vinden op 15 maart 2013 op een geheime locatie.

Wat betreft specificaties is er ook nog vrijwel niets bevestigd en is alles tot nu toe gebaseerd op geruchten, maar het blijft leuk en interessant om de laatste ontwikkelingen op de voet te volgen. Eà©n van de geruchten wijst erop dat de S4 zal draaien op het splinternieuwe Android 4.2 Marshmallow besturingssysteem, aangedreven door een Exynos 5 octa-core processor die bestaat uit 4x Cortex A15 kernen die 1.8GHz produceren en 4x Cortex A7 kernen die 1.2GHz zouden produceren. Ondersteund door 2GB RAM aan werkgeheugen en minimaal 16GB aan intern geheugen, die zeker nog kan worden uitgebreid met microSD, moet dit resulteren in uitmuntende prestaties!

Wat betreft beeldprestaties zal de S4 uitgerust zijn met een 4.99 inch Super AMOLED 1080p full HD scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels, wat resulteert in een pixel-dichtheid van 441ppi. Om te zorgen dat het toestel niet na een paar uur leeg getrokken is door de indrukwekkende hardware, is de S4 voorzien van een 3000mAh batterij. Ook zal de Galaxy S4 de mogelijkheid hebben tot draadloos opladen, middels een speciaal uitgebrachte accessoire.

Als we deze specificaties bekijken staat ons een waanzinnig toestel te wachten. We zullen daarom zorgen dat we op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en posten deze ook direct.

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform