Tot 15 januari is in Museum Joure de tentoonstelling De thee trekt...! te zien. Een expositie over de geschiedenis van thee, Pickwick en Douwe Egberts theegeschenken. Rond de expositie worden tal van activiteiten georganiseerd, zoals een Afternoon Tea, een theeconcert, koekjes bakken, een Japanse theeceremonie en het Pickwick Vertelfestival.

Het Pickwick Vertelfestival vindt plaats op zaterdagmiddag 16 juli in à©n om het museum.

Met dit vertelfestival, dat van 14 tot 17 uur duurt, wil Museum Joure haar bezoekers laten genieten van een verrassend aanbod van culturele, historische en hedendaagse theeverhalen.

Verhalenverteller Douwe Kootstra en Vertelgroep De Ster nemen het publiek in gedachten mee naar exotische oorden en vroegere tijden, maar ook naar de humor van hedendaags theepraat. Verhalen in geuren en kleuren!

Douwe Kootstra is verteller van binnen en buitenlandse volksverhalen, veelal in het Fries. Ook voor de niet-Friezen is hij een boeiende verteller.

Vertelgroep De Ster bestaat uit de drie verhalenvertelsters Dory de Wilde, Yvonne Geveke en Aeltsje de Boer. Zij brengen het verhaal tot leven en zorgen met accordeonmuziek voor de muzikale omlijsting.

Deze voorstellingen zijn geschikt voor jong en oud. Uiteraard is er tijdens het festival ook volop gelegenheid om de expositie en andere museum-onderdelen te bezichtigen.

Kom naar op 16 juli naar Museum Joure en laat u meeslepen in de wondere wereld van de thee.

bron:Museum Joure

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular