De Wereldomroep maakt deze zomer een speciale zomertour langs de Middellandse-Zeekust. In juli en augustus trekt een televisieploeg van Barcelona via de Franse zuidkust naar Rome. Onderweg strijkt de ploeg neer op grote campings in de leukste badplaatsen, op zoek naar lokaal nieuws à©n bijzondere ervaringen en vakantieverhalen van Nederlandse toeristen.

De dagelijkse reportage van de 'Wereldomroep Zomertour' is elke werkdag om 20.25 uur te zien op BVN, de publieke tv-zender voor Nederlanders in het buitenland. Ook luisteraars van de Wereldomroep kunnen de Zomertour op de voet volgen. Het radioprogramma 'Nieuwslijn Zomereditie' belt tussen 10.00 en 11.00 uur met de televisieploeg om te vragen waar de ploeg is en wat de ploeg die dag gaat beleven. Bovendien doet de Wereldomroep verslag van de Zomertour op www.wereldomroepvakantiegids.nl.

De reis begint op 4 juli in Barcelona en gaat verder via onder meer Lloret de Mar, Blanes, Camargue, Marseille, Frà©jus, Cannes, Monaco, San Remo en Pisa. Ook brengt de televisieploeg in Montpellier een bezoek aan de Tour de France. Op 26 augustus is de laatste aflevering bij het Colosseum in Rome. Alle opnames zijn dezelfde avond al op BVN te zien.

Op www.wereldomroepvakantiegids.nl staat vanaf half juni alle informatie rond de Wereldomroep Zomertour. Bezoekers van de site kunnen de reisverslagen lezen en de afleveringen bekijken.

BVN, de publieke tv-zender voor Nederlandstaligen in het buitenland, is een samenwerkingsverband van de Publieke Omroep, de VRT en de Wereldomroep. BVN is wereldwijd te ontvangen. Uitgebreide programma-informatie en ontvangstgegevens staan op www.bvn.tv.

bron:Wereldomroep