Een sporthal aan de Kajuit in de Groningse wijk Lewenborg is zondagavond 29 april grotendeels door brand verwoest. Het vuur ontstond rond 22.00 uur. Tegen middernacht kon het sein 'brand meester' worden gegeven door de korpsen van Groningen en Harkstede. Vanwege rookontwikkeling moesten 30 bewoners van een naastgelegen verzorgingshuis worden geëvacueerd.

De personen die geëvacueerd zijn, zijn bewoners van het verzorgingshuis Mercator (stichting Ludgerus). Zij zijn naar zorgcentrum Ebbingepoort aan de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen gebracht. Daar zullen ze de nacht doorbrengen. De verwachting is dat ze maandagochtend terug kunnen keren naar hun woning. Familieleden van de geëvacueerde bewoners zijn door stichting Ludgerus op de hoogte gesteld.

 

In verband met de evacuatie is een groot aantal ambulances ingezet. Ook werd hiervoor bijstand gevraagd vanuit Friesland en Drenthe. De mobiele eenheid van de Regiopolitie Groningen en het brandweerkorps van Ten Boer hebben meegewerkt aan de evacuatie. Een bewoonster is vanwege ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand in de sporthal.

 

bron:Politie Groningen