Alle deelnemende buitenspeelclubjes voor het Nederlands Kampioenschap Buitenspelen (NKB) zijn bekend. Clubjes uit het hele land konden vanaf eind maart hun zelfverzonnen buitenspeelspel insturen via www.buitenspeelbond.nl om zich te kwalificeren. Uit zo'n 3000 aanmeldingen zijn per provincie buitenspeelclubjes geselecteerd. Op zaterdag 1 juli strijden 80 clubjes om het kampioenschap. Dit sport-en-spel evenement is een initiatief van de OMO Buitenspeelbond in samenwerking met NOC*NSF om kinderen te stimuleren meer buiten te spelen. Het Nederlands Kampioenschap Buitenspelen vindt plaats op Papendal.
 

De benoeming van de deelnemende clubjes lag in handen van de Raad van Vies, de officiële adviesraad van de Buitenspeelbond, bestaande uit acht kinderen. Selectie gebeurde op basis van de zelfverzonnen buitenspeelspellen die door de clubjes zijn ingezonden. Hierbij is gelet of het spel met meerdere kinderen kan worden gespeeld, of het een nieuw spel betreft en of het gebaseerd is op een sport. “Het is goed om te zien dat zo veel kinderen warm lopen voor sport en spel buiten en dat de OMO Buitenspeelbond hen kan stimuleren al op jonge leeftijd spelenderwijs te sporten”, aldus Theo Joosten, Hoofd Breedtesportontwikkeling van NOC*NSF.
 
“Het aantal aanmeldingen was overweldigend. Daarom hebben wij besloten om, naast de oorspronkelijk geselecteerde 60 clubjes, via het televisieprogramma 'Ben je buiten?' van Jetix 10 extra clubjes een wildcard te overhandigen. En nog eens 10 wildcards via de OMO Buitenspeelbond. In totaal nemen hierdoor 80 clubjes deel aan het NKB”, aldus Debora de Laaf namens de OMO Buitenspeelbond. Op 1 juli strijden de clubjes in twee leeftijdscategorieën tegen elkaar om de titel 'Nederlands Kampioen Buitenspelen' door het spelen van 10 spellen. Daarnaast is er onder andere ook een prijs voor het clubje dat het meest originele buitenspeelspel heeft ingezonden en voor 'Het vuilste buitenspeelclubje' van de dag. Deze prijzen worden door de Raad van Vies en diverse prominenten uitgereikt.
 
bron:NOC*NSF

 

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular