Het ministerie van Defensie zet op woensdagavond 29 juni twintig extra bussen in verband met acties van de vakbonden in het stads- en streekvervoer. Met deze pendeldienst biedt Defensie een alternatief voor ongeveer 7.000 treinreizigers die de slotmanifestatie van de veteranendag in Ahoy' Rotterdam met het stadsvervoer willen bereiken.

De pendeldienst functioneert tussen het dichtstbijzijnde NS station Rotterdam Lombardijen en Ahoy' Rotterdam. De bussen rijden tussen 16.00 en 19.30 uur en na afloop van de manifestatie tussen 21.30 en 23.00 uur.

De coà¶rdinatie van het vervoer is in handen van de Defensie Verkeers- Vervoersorganisatie (DVVO). DVVO is de huisvervoerder van Defensie en levert verkeers-, vervoers-, en postproducten wereldwijd.

DVVO maakt deel uit van het Commando DienstenCentra (CDC). CDC bundelt een twintigtal gespecialiseerde defensiebedrijven en verleent maximale ondersteuning aan de vier krijgsmachtdelen, zodat deze zich kunnen concentreren op hun kerntaken. Bij CDC werken circa 9.000 militairen en burgers.

bron:MinDef