Een 17-jarige jeugdige veelpleger uit Den Helder heeft bekend dat hij in de periode van 25 mei tot en met 3 juni een tiental diefstallen c.q. insluipingen heeft gepleegd in Alkmaar, Anna Paulowna en Den Helder. Hij was in de periode op vrije voeten omdat hij was gevlucht tijdens verlof vanuit een jeugdinrichting. De jongeman is gisteren geleid voor de officier van justitie in Alkmaar en opnieuw vast gezet.

Op vrijdag 3 juni werd de jeugdige verdachte op heterdaad aangehouden na een poging tot diefstal vanuit een schuur bij een woning aan de Prins Willem Alexandersingel te Den Helder. Hij werd door de eigenaar betrapt en sloeg op de vlucht. De eigenaar kon hem even verderop, samen met een buurman, overmeesteren en overdragen aan de politie. Hij pleegde toen verzet tegen zijn aanhouding.

Bij de recherche bekende de verdachte nog een tiental inbraken en insluipingen in woningen ondermeer aan de Wolkammerstraat en Ilpenwaard in Alkmaar, de Bremstraat, de Zeeloodsenlaan, en de Waterkeringsweg in Den Helder en de Molenvaart in Anna Paulowna. In de regel sloop hij de huizen via onafgesloten deuren binnen en nam dan portemonnees en tassen weg. Het geld heeft hij in alle gevallen opgemaakt. Enkele door hem verstopte goederen werden op zijn aanwijzing teruggevonden.

De recherche sluit niet uit dat er later op basis van sporenonderzoek meer insluipingen en inbraken op hem kunnen worden teruggebracht.

Bron: Politie Noord-Holland Noord