Amsterdam Europees kampioene Wakeboarden, Denise de Haan, is als enige Nederlandse afgevaardigde door het NOC NSF uitgezonden naar de World Games in Duitsland. Zij dankt dit aan haar goede prestaties in het algemeen en in het bijzonder aan de gouden medaille die zij haalde bij het Europese Kampioenschap Cable in 2004. Bij de World Games staat het onderdeel Waterski en Wakeboarden voor 18 en 19 juli op de sportkalender.

Denise de Haan is ruim zeven jaar intensief bezig met haar sport en in die tijd heeft zij al vaak op het podium gestaan. Zo is zij vijfvoudig Nationaal Kampioen/Jeugdkampioen Cable en Boot, Europees Kampioen Cable en twee jaar geleden pakte ze zilver bij de Wereldkampioenschappen Cable in Australië. De sponsors van Denise hebben in het voorjaar zware trainingsprogrammas in Amerika en Spanje mogelijk gemaakt voor haar zodat zij straks helemaal klaar is om aan de World Games deel te nemen. Na de intensieve trainingen heeft zij veel zelfvertrouwen. En terecht! Wie Denise op haar wakeboard ziet terwijl zij de hoge tricks krachtig en steady uitvoert, deelt dit vertrouwen en is ook direct verkocht aan deze spectaculaire watersport.
Wakeboarden: een sport die in een razend tempo groeit.

De NWB, de vereniging voor de watersporter in Nederland, maakt zich sterk om alle disciplines die binnen het waterskiën vallen, zoals Klassiek, Wakeboarden, Cable, Handi, Blootvoet en Skirace onder de aandacht van een breed publiek te brengen, om talenten te scouten en te ontwikkelen en verenigingen te ondersteunen. Alle zes de disciplines hebben onder andere door het grote gevoel van vrijheid en ontstressing dat water geeft, het recht om groot te worden! De NWB wil daarom iedereen de kans geven met de waterskisport kennis te maken. Lid zijn van de NWB heeft daarnaast ook veel meer andere voordelen

bron:Nederlandse Waterski Bond