VEENENDAAL ´ Op aandringen van de politie heeft op donderdag 19 mei de derde verdachte zich gemeld in verband met het onderzoek naar de brandstichting op 29 april j.l. op de Nieuweweg. Het betreft een 22-jarige inwoner van Den Haag.

In de nachtelijke uren van 29 april meldde een alerte inwoonster van Veenendaal een verdachte situatie bij een geparkeerde auto aan de Stadhouderslaan. Op het moment dat de agenten bij de auto kwamen, renden twee mannen juist op dit voertuig af. Achter dit tweetal sloegen tegelijkertijd metershoge vlammen uit een bedrijfspand aan de Nieuweweg. De twee konden vervolgens worden aangehouden. Uit getuigenverklaringen bleek dat nog een derde verdachte met de brandstichting te maken had. Ondanks een zoekactie wist hij op dat moment te ontkomen.

De verdachte meldde zich echter op 19 mei bij de politie. Nadat de man eerder weer door de politie getraceerd was, werd hem de mogelijkheid gegeven zich ´vrijwillig´ te melden, anders zou de verdachte door de sterke arm worden opgehaald.

Hij is inmiddels ingesloten voor nader verhoor. De verdachte is afgelopen vrijdag voorgeleid en voor 14 dagen in bewaring gesteld.

Bron:Politie Utrecht