Aan de badkamer van vandaag worden nogal wat eisen gesteld. Naast functioneel, moet de badkamer vooral ook comfortabel zijn en mooi om naar te kijken. Design speelt een belangrijke rol. Niet voor niets werken badkamerfabrikanten vaak samen met bekende designers bij de ontwikkeling van nieuwe badkamerproducten. Een designer bekijkt de badkamer vanuit een nieuwe invalshoek en creëert zo bijzondere concepten die net dat stukje extra geven in uitstraling en comfort. Keramag bewijst bovendien dat een designer in de badkamer ook is weggelegd voor gewone stervelingen met dito budgetten.

Een vleugje onmiskenbare Dolce Vita
Antonio Citterio is een wereldberoemde Italiaanse designer en architect die samenwerkte met vele bekende ondernemingen en merken. Voor Keramag ontwierp hij twee bijzondere badkamerseries: Emani en 500 by Antonio Citterio. De Italiaanse invloeden zijn in beide series duidelijk te herkennen, evenals de Italiaanse voorkeur voor genieten met alle zintuigen. Emani en 500 brengen elk op hun eigen wijze - een vleugje Dolce Vita in de Nederlandse badkamer. De serie Emani beperkt zich tot het wezenlijke en biedt heldere, esthetische vormen die zowel elegant als functioneel zijn. Met een keuze uit wastafels, meubels, closet en bidet in stijlvolle, tijdloze belijning wordt een gewone badkamer een bijzondere leefruimte met Italiaanse klasse.

Met de serie 500 by Antonio Citterio hield de designer rekening met de soms beperkte ruimte in de badkamer. De afmetingen van de producten zijn zodanig dat er ruimtebesparend kan worden ingericht, zonder verlies van comfort of uitstraling. De verschillende producten uit de serie hebben duidelijke vormen met brede randen en ruime aflegmogelijkheden wat zorgt voor een royale, uitnodigende sfeer. Bovendien is er met een keuze uit tien verschillende wastafels voor elke smaak wat wils. Meubels, een verchroomd onderstel en handdoekhouders geven de producten een eigen sfeer en stijl naar wens.

Onderdeel van de architectuur
Een heel andere visie had de bekende Duitse designer en architect Hadi Teherani toen hij voor Keramag de badkamerserie Flow ontwikkelde. Hij wil nieuwe wegen bewandelen in design en staat voor tijdloze producten waarin functionaliteit vanzelfsprekend is, maar emotie wordt toegevoegd. Teherani maakte van de badkamerproducten en -ruimte à©à©n geheel. De keramische producten als wastafel, closet en bidet hebben een vloeiende, organische vormgeving. Ze vloeien als een lint door de ruimte en worden een onderdeel van de architectuur. Het lijkt alsof de producten als vanzelfsprekend vanuit de wand de ruimte in buigen. Het vloeiende design komt terug in het bad en in de handgrepen van de strakke meubels. Zo ontstaat een harmonieus geheel met een bijzondere uitstraling. Onlangs werd de serie Flow uitgebreid met de ´Flow300´ producten waarmee de serie nog meer mogelijkheden biedt voor een individuele inrichting van badkamer à©n toiletruimte.

www.keramag.com

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Nadere informatie over het bovenstaande wordt u graag verstrekt door Pauline van Gulik van Keramag Nederland, telefoon 043 351 12 51 of door Gerda de Graaf van Presstige PR, telefoon 033 245 00 70.

Maastricht, 16 december 2008

KERAMAG Nederland BV
Stationsplein 12 B
6221 BT Maastricht
Tel.: 043 - 351 12 51
Fax 043 - 351 12 94
[email protected]
www.keramag.com

SANITEC GROUP