(Persbericht)

Opvallend nieuwe ontwikkelingen voor industrieel ontwerpers, concept engineers en architecten.

"Beter, sneller en eenvoudiger." Zo omschrijft solidThinking Inc. de nieuwste versies van de 3D designersoftware solidThinking 8.5 en solidThinking 8.5 Inspired. Binnenkort kunnen industrieel ontwerpers, concept engineers en architecten zelf de verbeteringen ervaren van deze versies die vandaag mondiaal werden gelanceerd.

"Ons team van specialisten, bestaande uit ervaren industrieel ontwerpers en architecten, hebben goed geluisterd naar de wensen van bestaande en toekomstige gebruikers," aldus Robert Little, president van solidThinking. "Dit team heeft nauw samengewerkt met de software ontwikkelingsafdeling door hen de nodige feedback te geven en door concurrerende producten met elkaar te vergelijken. Het resultaat mag er dan ook zijn: in versie 8.5 zijn enorme verbeteringen aangebracht."

"Met solidThinking kunnen gebruikers veel vormvarianten van een ontwerp onderzoeken, terwijl de functie van het model intact blijft," zegt industrieel ontwerper en solidThinking gebruiker Emanuelle Rodella. "Het nieuwe afrondingsgereedschap is werkelijk fantastisch en heeft mij geholpen met een aantal zeer complexe aanpassingen; om de voortgang van het model te controleren visualiseer ik het model even snel in een omgeving. De snellere en verbeterde modellering in nieuwe 8.5 versie heeft bij mij geresulteerd in hogere kwaliteit, mooie vloeiende en golvende modellen en een interessante visueel dynamische vorm met deze verbeteringen kan ik alles uit mijn ontwerpen halen."

"De belangrijkste functies bij ontwerpen zijn ideegeneratie en iteratie, de mogelijkheid snel ideeën te genereren zonder belemmeringen," aldus Alex Mazzardo, vice president marketing en product strategy bij solidThinking. "Met solidThinking 8.5 en solidThinking 8.5 Inspired hebben wij de volgende stap gezet naar een nieuwe manier waarop ontwerpen tot stand komen, worden geëvalueerd en fotorealistisch worden gepresenteerd."

solidThinking 8.5 introduceert meer dan 900 nieuwe functies, verbeteringen en updates, waaronder:

Modelleren

 • Snellere workflow en functionele prestaties.
 • Vereenvoudigde navigatie en organisatie van de user-interface
 • Een nieuw en verbeterd afrondingsgereedschap met geavanceerde opties voor vorm controle en het omgaan met overlappende afrondingsvlakken.
 • Face Extract voor het creëren van nieuwe vlakken door deze van bestaande objecten af te leiden.
 • Meer snelkoppelingen, constructiehulpjes, sorteer- en selectiefilters.
 • Snellere en betere omgevingsreflectie en interactieve visualisatie.

Data uitwisseling/CAD samenwerking

 • Nieuwe importmogelijkheden, zoals H3D, SAT (ACIS), Catia V4, Catia V5, Parasolid (x_t en x_b), Pro/ENGINEER, SolidWorks en UGS NX.
 • Nieuwe export mogelijkheid naar Parasolid (x_t en x_b)
 • Verbeterde import en export van IGES, STEP en STL.

Renderen/Presentatie

 • Een nieuwe real-time renderoptie, welke raytracing en progressive renderen integreert voor een meer fotorealistische representatie van licht en materiaal.
 • Het real-time renderen heeft verbeterde technieken voor anti-aliasing en glanzende materialen.
 • Reflection Catcher, een nieuwe functie dat reflectie onder een model toevoegt, wanneer het model wordt geplaatst in een achtergrond.
 • Uitgebreide materialenbibliotheek met meer dan 300 nieuwe "apply-and-render" materialen. De standaard instellingen zijn geoptimaliseerd voor het beste resultaat.
 • Nieuwe verlichting en interieur sets voor een snelle rendering.
 • Meer achtergrond afbeeldingen en omgevingen.

Vorm generatie (solidThinking Inspired)

 • De mogelijkheid om de MorphogenesisTM vorm generatie toe te passen op meerdere modelonderdelen en materialen.
 • Definieer onderdelen van een model als ontwerp- of niet-ontwerpruimte.
 • Bekijk de ontwerpruimte en de morphogenesis resultaten tegelijk voor een betere evaluatie.
 • Snellere en meer intuïtieve manipulatie van onderdelen door middel van "smart snaps".
 • Met eenvoudige manipulatie 2D schetsen omzetten naar 3D ontwerpruimten.
 • Bepaal de statische gewichtsverdeling van onderdelen en assemblages op supports.

Huidige solidThinking gebruikers en geïnteresseerden worden aangemoedigd solidThinking 8.5 te verkennen door de gratis trial te downloaden via www.solidthinking.com.
solidThinking biedt tevens bijgewerkte tutorials en video's, zodat men snel de nieuwe versie eigen kan maken. De video's zullen in 10 talen beschikbaar zijn, waaronder Engels, Nederlands, Frans en Duits.

In 2000 was solidThinking de eerste op NURBS gebaseerde 3D modelleersoftware voor zowel Windows als Mac. In 2008 heeft solidThinking haar software wereldwijd geïntroduceerd, waardoor industrieel ontwerpers over de gehele wereld toegang kregen tot de flexibiliteit die de Italiaanse ontwerpbureaus al jaren hadden tijdens het ontwerpen van o.a. juwelen, elektrische apparaten, meubels en luxe jachtbouw. Naast de unieke ConstructionTreeTM technologie, waardoor ontwerpers snel en eenvoudig ontwerpalternatieven kunnen evalueren, kwam solidThinking in 2009 met de MorphogenesisTM technologie, een unieke vorm generatie methode waarmee ontwerpers en architecten tijdens de conceptuele fase virtueel ontwerpvarianten kunnen onderzoeken.

In de Benelux wordt solidThinking gedistribueerd door Holland Engineering Consultants bv. Neem voor meer informatie, ook voor trainingen, contact op met Daan Hulst; 030 - 600 60 60 of [email protected].

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular