De VVD-Tweede-Kamerfractie, bij monde van woordvoerster Ineke Dezentjà© Hamming, wil snel opheldering van staatssecretaris Wijn van Financiën over naheffingen van de Belastingdienst op gestolen bestelbusjes.

Vanaf 1 juli moeten ondernemers en gehandicapten die een busje met grijs kenteken hebben, bij diefstal van hun voertuig aanzienlijke bedragen betalen aan de Belastingdienst. Zo vindt de fiscus dat na een diefstal het voertuig niet meer tot de ondernemingssfeer behoort. Volgens de nieuwe grijs kentekenregeling moet de bestolen ondernemer dan met de Belastingdienst afrekenen en een deel van het genoten belastingvoordeel (BPM) terugbetalen.

,,Dit is zeer onwenselijk'', zo reageert Dezentjà© Hamming. ,,Het is toch vreemd dat de gedupeerde op deze manier een financiële trap na krijgt!? Dit kan echt niet. We staan toch aan de kant van het slachtoffer?''

Om deze situatie zo snel mogelijk te veranderen, maant de liberale woordvoerster de Staatssecretaris op korte termijn de regeling aan te passen. Dezentjà© Hamming heeft via schriftelijke vragen aan Wijn dit punt geagendeerd en stuurt aan op een snel antwoord.

bron:VVD