Diamond Awards voor bijzondere prestaties in Gastronomie



Tijdens de eerste lustrumeditie van de
meest toonaangevende vakbeurs op het gebied van kwaliteitswijnen en
fijne gastronomische producten in de Benelux zijn tijdens de
traditionele Champagne & Caviar New Year's Toast, door de
Gastronomische Groote Club, de Wine Professional Diamond Awards
uitgereikt.

Diamant

De Wine Professional Diamond Award is een
speciaal door Amsterdam Diamond Center ontworpen reversspeld met
een diamant van 0.4 karaat Briljant. Seimun Chan en directeur Hans
van der Wouden van Amsterdam Diamond Center reikten voor het tweede
opeenvolgende jaar de onderscheidingen uit voor bijzondere
prestaties op gastronomisch gebied namens De Gastronomische Groote
Club onder auspiciën van The Wine & Food Association.

Champagne en kaviaar

De bijeenkomst is een van de hoogtepunten
van de beurs en mocht net als vorig jaar rekenen op veel
belangstelling. Exclusief voor genodigden werd onder het genot van
rijkelijk vloeiende champagne Veuve Clicquot en culinaire
lekkernijen van House of Caviar & Fine Food het gastronomische
nieuwe jaar ingeluid.

Bijzondere prestaties

Akira Oshima

Akira Oshima die sinds 1977 werkzaam is in
Hotel Okura heeft voor zijn gehele oeuvre een Wine Professional
Diamond Award in ontvangst mogen nemen. Door de inzet van Oshima is
de Japanse invloed in de Nederlandse gastronomie in 35 jaar
aanzienlijk versterkt. Oshima is een toonaangevend voorbeeld voor
velen, mede naar aanleiding van diverse wijn/spijsthema´s
waar de Nederlandse topgastronomie altijd vol verwachting naar
uitkijkt en bij betrokken is.

Will Jansen en Alain Caron

Twee Wine Professionals Diamond Award voor
een duo dat zich samen belangeloos inzet voor de Nederlandse chefs.
Will Jansen debuteerde als misdaadauteur met Coke en gladiolen
(2001). In Utrecht runde hij vijftien jaar lang twee cafés,
waarna hij freelance journalist werd. De afgelopen jaren zijn in
samenwerking met diverse toonaangevende chefs een aantal culinaire
boeken verschenen zoals Les Patrons Cuisiniers. Tegenwoordig maakt
hij vol passie Bouillon Magazine.

Alain Caron is een Franse chef die al meer
dan twintig jaar in Nederland woont en werkt. Dat laatste deed hij
niet onverdienstelijk. Hij kookte onder meer in restaurants als
Tante Koosje en Christophe. Caron heeft zich ontwikkeld tot een
gastronomische duizendpoot. Alain heeft bijvoorbeeld een eigen
olielijn ontwikkeld, 'Les Essences d'Alain', en is in diverse
tv-programma´s te zien. Daarnaast werkt hij als culinair
journalist een heeft hij de afgelopen jaren vele nationale en
internationale chefs mogen interviewen. Grote Franse chefs heeft
Caron naar Nederland gehaald voor bijzondere presentaties en hij
wist zelfs Jonnie Boer in de voetsporen van Paul Bocuse en Alain
Ducasse te laten treden. Caron is initiator en mede-organisator
tijdens het grote wijnevenement voor Toques et Clochers van 31
maart en 1 april in Limoux. Naast Boer zijn er vele Nederlandse
topchefs die acte de présence geven en diverse diners en
avonden verzorgen: uniek in de geschiedenis van de Nederlandse
gastronomie.

Stephan van der Ven

Ruim 24 jaar werden de Nederlandse
gastronomie en wijnimport voor het voetlicht gebracht in het Stan
Huygens Journaal. Mede door de inbreng van Stephan is de bekendheid
van chefs, gastheren en wijnleveranciers de afgelopen jaren enorm
gegroeid. De societypagina van De Telegraaf is onder de chefs en
wijnleveranciers de meest gelezen pagina. Op Wine Professional
stond Stephan van der Ven, na zijn recentelijk afscheid als
redacteur bij De Telegraaf, voor het eerst zelf in de
spotlights.

Wine Professional Inspiration Award

Siem van der Marel, verbonden aan Royal
Leerdam als designer, ontwierp het kristallen kunstobject dat dit
jaar naar een Nederlander ging die internationaal baanbrekend en
trendsettend bezig is en van wie we de komende tijd nog veel kunnen
verwachten. Bert van der Leden, die eerder verantwoordelijk was
voor de heropleving van de Supperclub en het trendy restaurant
annex delicatessenzaak Envy oprichtte, kwam onlangs wederom in het
nieuws met Vyne. Een vergelijkbaar modern concept als Envy, maar nu
met wijn in het middelpunt. Van der Leden vormt met zijn
verrassende en spraakmakende initiatieven een voorbeeld voor de
horecaprofessionals die hun nek durven uitsteken en hiermee niet
alleen de jonge generatie aanspreekt.

bron:The Wine & Food Association



Comments are closed.
%d bloggers liken dit: