De politie heeft dinsdagmorgen in een woning aan de West Indischekade in Groningen een 26-jarige Stadjer aangehouden voor de diefstal van twee scooters. De scooters werden afgelopen weekend in Bedum gestolen. De man is aangehouden en ingesloten.

De diefstal van de eerste scooter vond afgelopen vrijdagavond plaats aan de Vlijt in Bedum. Een 19-jarige man uit Thesinge bood zijn scooter te koop aan. De 26-jarige verdachte wilde het geluid van de scooter horen. Vervolgens pakte de verdachte de scooter en reed er mee weg.

De tweede scooter werd zaterdagmiddag gestolen. Een 17-jarige jongen uit Middelstum moest onder bedreiging in de Thedemastraat in Bedum afstand doen van zijn scooter. De verdachte was in de Grotestraat in Bedum achterop de scooter gesprongen toen de scooterrijder moest stoppen voor het verkeer. De 17-jarige jongen werd vervolgens gedwongen door te rijden. De jongen uit Middelstum moest behalve zijn scooter en helm ook zijn bril aan de verdachte geven.

Naar aanleiding van de beroving van de tweede scooter liet de politie afgelopen zondag een getuigenoproep uitgaan. Mede dankzij de getuigenoproep is deze zaak opgelost. Hoewel de verdachte heeft bekend beide scooters te hebben gestolen, is niet bekend waar de scooters zijn gebleven.
 
bron:Politie Groningen