Het wordt steeds populairder bij te verdienen met diensten aan huis. In dit artikel meer aandacht over de belastingregels en de mogelijkheden om je dient aan de man te brengen.
De nieuwe dienstenmarktplaats DienstAanHuis.nl krijgt veel vragen over het wel of niet mogen bijbeunen/bijklussen, om zo een leuk zakcentje bij te verdienen. Doorgaans lees je dat de belastingdienst hier niet moeilijk over doet, maar waar moet je dan aan denken?

Belastingwetgeving
Onlangs is het artikel "De hobby-economie en de wet" verschenen, waarin wordt toegelicht dat met de heffingskorting (2006; € 1.990,-) je toch al gauw zo'n € 5.500,- per jaar kunt bijverdienen voordat je belasting moet gaan betalen. Daarbij is het van belang dat de bijverdiensten geen doel op zich zijn geworden (dus geen hoge investeringen).

Advertentiemogelijkheden voor thuiswerkers
Het aanieden van je dienst aan huis kan natuurlijk via de bekende marktplaatsen, maar dit heeft vaak een aantal nadelen. Denk alleen al aan de kosten, geldigheid van de advertentie, beperkte zoekmogelijkheden etc. Het is ook te begrijpen dat dergelijke sites niet ideaal zijn, aangezien deze vaak zijn gericht op het aanbieden van producten i.p.v. diensten. Daarom adviseer ik u eens te kijken op DienstAanHuis.nl, waar u in een minuut uw regionale vermelding heeft geplaatst (event. zelfs anoniem). Er zijn rubrieken voor diensten in allerlei soorten, zoals een oppas, klusser, tuinman, thuiskapper, masseur, of zelfs een hondenuitlaatservice. De site is nog maar net een maand in de lucht en nu al een groot succes. Dus tot gauw op DienstAanHuis.nl