Als student word je tegenwoordig geconfronteerd met torenhoge kamerhuur en dure studieboeken. Om nog maar te zwijgen over de prijs van een biertje. Hier tegenover staat slechts een studiefinanciering van maximaal 733,20 euro per maand (uitwonende beurs). Dit is natuurlijk geen vetpot en wanneer je geen welgestelde en vooral gulle ouders hebt ontkom je er niet aan een bijbaantje te zoeken. Dienstenplein biedt een oplossing voor studenten die willen bijverdienen.

 

Een mogelijkheid om wat bij te verdienen is inschrijving bij een uitzendbureau. Als student kom je  over het algemeen alleen in aanmerking voor weinig opwindend productiewerk.  Werken in de horeca als glazenophaler of barvrouw zijn ook mogelijkheden. De werktijden sluiten echter over het algemeen slecht aan met colleges, waardoor je in de knoei komt met de studiepunten.

Dienstenplein.nl is een website waar particulieren gratis diensten kunnen aanbieden en afnemen. Zonder tussenkomst van Dienstenplein.nl kunnen geïnteresseerden contact opnemen met de adverteerder. Ook studenten maken steeds meer gebruik van deze dienst. Het grote voordeel van deze manier van weken is dat je zelf kunt bepalen wanneer je werkt en zelf de prijs kan bepalen. Daarnaast kun je jezelf aanbieden in een vakgebied dat overeenkomt met jouw interesses. Een voorbeeld: Wanneer je bijvoorbeeld een student(e) Engelse taal bent, kun je jezelf o.a. aanbieden als vertaler of voor het geven van bijles. Volg je een technische beroepsopleiding, kun je wellicht jezelf aanbieden als elektromonteur.
Momenteel bestaat Dienstenplein.nl uit 12 rubrieken, die dekkend zijn voor vrijwel alle denkbare diensten.

Als student met een studiefinanciering mag je maximaal 10461,66 euro per jaar bijverdienen. Het plaatsen van een advertentie op Dientenplein.nl is volledig gratis. Wanneer je dus een bijbaan vindt ga je direct verdienen. Een registratie bij de Kamer van Koophandel is niet nodig. Binnen de Nederlandse wet mag namelijk iedereen bijklussen, mits de verdiensten netjes aan de Belastingdienst worden gemeld.

bron:Dienstenplein.nl