De Dierenbescherming start vandaag met een nationale actie om heldendaden voor dieren te nomineren voor een lintje. Op Werelddierendag, 4 oktober, wil de organisatie mensen die iets bijzonders hebben gedaan voor dieren in het zonnetje zetten: wandelaars die een schaap uit de sloot redden, het brandweerkorps dat een poes uit een te hoge boom redt of de lokale voetbalvereniging die hun kantine diervriendelijk maakt.  
Iedereen kan vanaf vandaag dierenhelden nomineren op www.dierenbescherming.nl/lintjesregen. Een jury beoordeelt wie voor een lintje in aanmerking komt. 

Deze Werelddierendag wil de Dierenbescherming het startschot geven voor een actie waarbij mensen die iets bijzonders voor dieren hebben gedaan, extra aandacht krijgen. Dieren beschermen is immers mensenwerk! Deze dierenhelden, naar voren geschoven door mensen in hun omgeving, worden beoordeeld door een jury en gelauwerd met een lintje op 4 oktober.  
Om voor een nominatie in aanmerking te komen geldt wel een aantal criteria.  
Het gaat om mensen die tussen oktober 2004 en september 2005 een bijzondere daad hebben verricht voor een beter leven van dieren of een dier in nood. De genomineerde heeft dit niet gedaan uit hoofde van zijn of haar beroep, de actie is legaal en moet in Nederland zijn uitgevoerd.  
 
De Dierenbescherming hoopt dat er de komende maanden veel dierenhelden worden genomineerd. Vandaag lanceert de Dierenbescherming een speciale website waarop mensen heldendaden voor dieren kunnen nomineren.

bron:Dierenbescherming