SeniorWeb, de grootste website voor vijftigplussers in Nederland die deze maand haar 50.000ste lid verwelkomt, constateert een sterk toenemende aandacht voor digitale fotografie onder senioren. Vanaf juni 2005 staat digitale fotografie in de top drie van meest bezochte onderdelen op www.seniorweb.nl

Het onderdeel Fotowedstrijd op de website van SeniorWeb groeide afgelopen zomer uit tot à©à©n van de meest geliefde pagina's op de website (voorbeeld winnende foto:
www.seniorweb.nl/redirect/foto.asp ). Ook het aantal deelnemers aan de cursussen digitale fotografie in de leercentra van SeniorWeb is sterk gestegen.

De groeiende populariteit van digitale fotografie en fotobewerking onder senioren sluit aan bij de sterk toenemende belangstelling voor digitale fotografie onder Nederlanders in het algemeen. In mei 2003 was het aantal Nederlanders boven de 16 jaar dat een digitale camera bezat 17,8 %, in mei 2005 was dit aantal gestegen tot 44,9 % (bron: Forrester Consumer Technographics Survey).

SeniorWeb zal naar aanleiding van deze ontwikkeling de komende tijd op haar website nog meer aandacht besteden aan digitale fotografie, in de vorm van een rubriek, mailgroepen en online cursussen over dit onderwerp. Op de 50PlusBeurs (21 t/m 25 september) zal de stand van SeniorWeb bovendien helemaal in het teken staan van digitale fotografie.

Over SeniorWeb
Met 600.000 unieke bezoekers per maand is SeniorWeb Nederlands grootste website voor senioren. SeniorWeb wil iedereen die niet met de computer is grootgebracht de vele mogelijkheden van de pc en internet laten ervaren. SeniorWeb heeft een overzichtelijke  website met nieuws, tips, en tal van mogelijkheden om zelf mee te doen. Vrijwilligers van  SeniorWeb geven door het hele land computercursussen, die begrijpelijk en betaalbaar zijn voor iedereen.

Deze maand verwelkomt SeniorWeb haar 50.000ste lid. Leden van SeniorWeb kunnen gebruik maken van een elektronische helpdesk en tegen onkostenvergoeding komt er hulp aan huis. Ook kunnen zij zich opgeven voor mailgroepen, 50plusnet, meedoen aan het forum en korting krijgen op computerapparatuur en software. Elk kwartaal ontvangen leden het blad Enter, met eenmaal per jaar een cd-rom vol software, tips en spelletjes.

bron:Seniorweb