Op 28 mei wordt de 32ste Landelijke Fietsdag (LFD) gehouden. Voor het eerst is er in 2005 de mogelijkheid om tevoren via internet in te schrijven. Dat betekent dat die deelnemers zich digitaal melden, een eenmalige machtiging afgeven en tenslotte de route thuisgestuurd krijgen of afhalen bij het gewenste startpunt.

De organisatie van deze dag is in handen van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen, in samenwerking met vele VVV's en honderden vrijwilligers.
De LFD 2005 staat in het teken van het themajaar Water. Dat houdt in dat veel routes een ´nat' karakter krijgen. Een groot aantal fietstochten loopt daarom langs en door waterrijke gebieden. Vaak zijn er pleisterplaatsen in opgenomen op locaties die met water of met à©à©n van de subthema's te maken hebben. Die subthema's van Water 2005 zijn: Water en Historie, Leven van het Water, Bouwen met en tegen het Water en Genieten op en aan het Water.

Al vele jaren is de Landelijke Fietsdag het grootste à©à©ndaagse fietsevenement van Europa, dat de afgelopen jaren gemiddeld ruim 200.000 deelnemers trok. Elk jaar worden meer dan 200 nieuwe en vernieuwde routes uitgezet; van een twee keer zo groot aantal startplaatsen kan worden vertrokken. Deelnemers zijn vooral gezinnen met kinderen en 50plussers.
Een deel van de LFD-opbrengst van de Landelijke Fietsdag gaat naar KWF Kankerbestrijding.

De LFD wordt dit jaar, bij wijze van uitzondering, gehouden op de vierde zaterdag in mei. Traditioneel is de tweede van die maand, maar de mei-vakantie zat het evenement dit jaar ´een beetje in de weg'.

Voor alle informatie en digitaal inschrijven: www.landelijkefietsdag.nl

bron:NBTC