Digitale aanvraag maakt rijexamen helft goedkoper. Een aanvraag via internet maakt het rijexamen meer dan 50 procent goedkoper. Vanaf woensdag 15 februari biedt www.autorijexamen.nl  de mogelijkheid om beduidend goedkoper het felbegeerde roze papier te bemachtigen. Het aanvragen van een rijexamen voor de auto kost via de digitale snelweg 89.95 euro. De digitale aanvraag is ook mogelijk voor de rijexamens voor vrachtauto, personenvervoer of aanhanger. Het voordeel kan oplopen van 75 tot 100 euro per aanvraag.

Examenkandidaten krijgen bij directe betaling op de dag van de aanvraag de datum van het examen door. Het aanvragen van een rijexamen voor auto, motorfiets, vrachtauto, personenvervoer of aanhanger is in Nederland met onmiddellijke ingang ruim de helft goedkoper geworden. Via de website Autorijexamen.nl is het examen voor de auto vanaf nu digitaal aan te vragen vanaf 89.95 euro Examenkandidaten krijgen bovendien nog dezelfde dag de datum van het examen door.
Autorijexamen.nl betekent een doorbraak binnen de rijschoolbranche. Op de website kunnen eindexamenkandidaten het aanvraagformulier digitaal invullen, waarna Autorijexamen.nl de aanvraag direct doorstuurt naar het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Wanneer de betaling eveneens direct wordt verricht, ontvangen eindexamenkandidaten nog dezelfde dag de datum van het afrijden.
Autorijexamen.nl is een initiatief van Roy Raghubardayal, zelf al 15 jaar actief als rij-instructeur en - eigenaar van RijschoolYahoo.nl. 'In 2004 werden er in Nederland 1.142.235 praktijkexamens door het CBR afgenomen voor het auto-, motorfiets-bromfiets, vrachtauto-, personenvervoer- of aanhangerrijbewijs,' het totaal van 2005 is nog niet bekend, aldus Raghubardayal. 'Dankzij dit nieuwe initiatief kunnen wij het eindexamen in heel Nederland veel goedkoper en sneller aanbieden. Wij hebben in heel Nederland de prijzen van rijexamens naast elkaar gelegd en het voordeel voor eindexamenkandidaten kan via de website Autorijexamen.nl oplopen van 75 tot 100 euro per aanvraag. Bovendien ontvangen wij van het CBR nog dezelfde dag een datum voor het eindexamen.'
iDEAL
Autorijexamen.nl kan die snelle data garanderen dankzij het iDEAL betalingsysteem waarmee ABN AMRO, de Rabobank, de Postbank en de ING Bank werken. Daarmee ziet Autorijexamen.nl de betaling al binnen enkele minuten binnenkomen, waarna het aanvraagformulier voor het rijexamen direct door wordt gestuurd naar het CBR. Die geeft vervolgens dezelfde avond nog een datum voor het examen af.
bron:AUTORIJEXAMEN.NL