Persbericht

Nederlands SAP implementatieproject van Dobla en Goldfish ICT Services valt ook Europees in de prijzen

Waardenburg, 22 november 2012 - Voedingsmiddelenproducent en -leverancier Dobla heeft de SAP Quality Award EMEA gewonnen in de categorie “Kleine implementaties”. De SAP Quality Awards zijn gericht op organisaties met de meest innovatieve projecten en zijn bedoeld om de kwaliteit van ICT-projecten te stimuleren. Dobla is tot winnaar uitgeroepen met de implementatie van SAP Business All-in-One voor de verbetering van al zijn bedrijfsprocessen. Het bedrijf bleef onder meer ruim binnen de gestelde budgettaire en tijdslimieten en kon direct na de implementatie significante verbeteringen in zijn bedrijfsFvoering en cijfers presenteren. 
              
De awards worden jaarlijks uitgereikt door een jury van externe experts. Zij beoordelen de genomineerde projecten op basis van tien kwaliteitsprincipes, waaronder kwaliteitsmanagement en de tijd waarbinnen de implementatie meetbaar succes heeft opgeleverd voor de organisatie. Eerder dit jaar won de combinatie Dobla en Goldfish ICT Services al de SAP Quality Award in Nederland.
 
Voorbeeldige implementatie
Uit het juryrapport blijkt onder meer dat Dobla heeft gewonnen vanwege een heldere planning, duidelijke doelstellingen en een gedegen kwaliteitsplan. “Dobla heeft een goede prestatie geleverd door binnen budget in slechts tien maanden tijd een volledige end-to-end implementatie te realiseren, waarin de onderdelen verkoop, inkoop, productie, logistiek, financiën, kwaliteit, specificatiemanagement, labelling, scanning en reporting zijn geïntegreerd. Hierbij zijn alle KPI’s ruimschoots behaald en heeft het project direct positief resultaat opgeleverd voor de bedrijfsvoering. Ze hebben gedurende het hele traject de focus op ROI gericht en niet alleen oog gehad voor de belangen van de directie en eindgebruikers. Het belang van de klanten heeft centraal gestaan”, aldus het juryrapport.
 
Significante voordelen
Erwin van der Linden, Supply Chain Manager van Dobla: ‘˜De prijs kwam voor ons echt als een verrassing. We waren al heel blij met de Quality Award in Nederland en hadden niet verwacht dat we als winnaar van heel EMEA uit de bus zouden komen. Dat we het hele traject in tien maanden en binnen budget hebben kunnen uitvoeren, komt onder meer doordat we de Gold4Food-template van Goldfish hebben gebruikt en volledig commitment van onze directie hadden. Al direct na de implementatie profiteerden we van significante voordelen. Zo hebben we de kwaliteit van de voorraad van 90 procent naar 99 procent weten te brengen. Ons voorraadbeheer is met 7 procent geoptimaliseerd en we hebben een werklastverbetering bij in- en opslag van 15 procent gerealiseerd. Bovendien zien we een besparing van 95 procent op onze formulierenworkload doordat we die nu via centrale masterdata beheren.’

Sg_dobla_p1270229668-3

(Foto: van links naar rechts: Henrik Wilken (SAP), Frank Cohen (SAP), Michael Kleinemeier (SAP), Marcel Pothof (Goldfish), Erwin van de Linde (Dobla), Monic van Aarle (SAP), Mike Simons (Computerworld UK)
 
Over Dobla
Dobla is producent en leverancier van chocoladedecoraties en -cups. Het bedrijf levert zijn producten wereldwijd aan patisserieën en banketbakkerijen, hotels, restaurants en foodservice, dessert- en taartfabrikanten en supermarkten en overige retailwinkels. Dit vindt vooral via de groothandel of distributeur plaats, maar ook direct. Dobla heeft vestigingen in onder meer Nederland, België, Vietnam en de USA. Bij Dobla werken wereldwijd ongeveer 260 mensen waarvan 100 mensen met SAP. Het hoofdkantoor staat in Heerhugowaard. Meer informatie op: www.dobla.com.
 
Over Goldfish ICT Services
Goldfish ICT Services is een middelgroot adviesbureau werkzaam voor de agro-, voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie in de Benelux. Goldfish consultants combineren branche-, proces en ICT-expertise om, samen met klanten en partners, te komen tot concrete oplossingen. Geen hoogdravende verhalen maar echte resultaten. Voor meer informatie kunt u terecht op www.goldfish-ict.com.

 

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform