Bij een aanrijding tussen drie vrachtwagens op de autosnelweg A29 ter hoogte van Heinenoord is een dodelijk slachtoffer gevallen. Een paar honderd meter và³à³r asfalteringswerkzaamheden reden rond 04.25 uur door nog onbekende oorzaak drie vrachtwagens tegen elkaar. Rijkswaterstaat was juist klaar met het asfalteren van een rijbaan en wilde aan de andere weghelft beginnen. Daartoe richtte Rijkswaterstaat het verzoek aan de politie om het verkeer, in verband met de veiligheid van wegwerkers en weggebruikers, tijdelijk stil te leggen.

Vermoedelijk botste een van de vrachtwagens op de twee stilstaande andere. De ter plaatse zijnde agenten hoorden een enorme knal en renden direct naar het ongeval. Het dodelijk slachtoffer zat bekneld in zijn cabine en was waarschijnlijk op slag dood. Het slachtoffer is een 30-jarige man uit Den Haag. De twee andere chauffeurs raakten niet gewond. Eà©n van hen een 29-jarige man uit Schiedam, kreeg later echter pijnklachten en is ter controle naar het ziekenhuis vervoerd. De derde chauffeur, een 45-jarige man uit Sint Niklaas (België) bleef ongedeerd.

De Regionale Verkeersondersteuning (RVO) en de Technische Recherche van de Politie Zuid-Holland-Zuid doen onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. De A29 is ter hoogte van de afslag naar Oud-Beijerland urenlang afgesloten in verband met het technisch onderzoek en het wegtakelen van de vrachtwagens. Lange files waren het gevolg, ook op de A29 van Roosendaal richting Rotterdam (kijkersfile).
 
bron:Politie Zuid-Holland-Zuid