Op vrijdagmiddag 1 juli 2005 omstreeks 12.20 uur trof de politie op de Molensingel in Maastricht in een uitgebrande personenauto het stoffelijk overschot van een onbekende persoon aan.

 

Bij de meldkamer van de brandweer werd de autobrand gemeld. Nadat het vuur was geblust troffen brandweermensen in de auto het stoffelijk overschot aan.

De politie startte vervolgens een onderzoek, waarbij zij rekening houdt met een misdrijf. De identiteit van het stoffelijk overschot is nog niet bekend. 
 
bron:Politie Limburg-Zuid

Grote Navo oefening gestart

De jaarlijkse NAVO-oefening 'Clean Hunter' is deze week gestart. Aan deze grote internationale oefening doen dit jaar veertien landen mee, waaronder Canada, Frankrijk, Griekenland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Nederland. 'Clean Hunter' heeft tot doel de deelnemende luchtmachten en de NAVO-organisatie te oefenen in het plannen en uitvoeren van missies, zoals de Nato Response Force. Daarnaast worden gedurende de oefening internationale regels en procedures beproefd en geëvalueerd. De oefening duurt tot en met vrijdag 8 juli.

In totaal nemen aan de oefening zo'n tweehonderd vliegtuigen deel die een veelheid aan missies vliegen. Daarvoor zijn grondgebonden luchtverdedigingseenheden ontplooid en zorgen schepen voor luchtverdediging boven zee. De Koninklijke Luchtmacht neemt deel met F-16's van verschillende bases, grondgebonden luchtverdedigingseenheden uitgerust met Patriot geleide raketten van luchtmachtbasis De Peel en het Air Operations Control Station Nieuw Milligen (AOCS NM). De Koninklijke Marine zet een luchtverdedigings- en commandofregat, Hr.Ms. De Zeven Provinciën en een multipurposefregat, Hr. Ms. Tjerk Hiddes, in.

bron:MinDef