Zondagnacht, waarschijnlijk tussen 00.30 uur en 01.30 uur, vond een verkeersongeval plaats op de Smalriemseweg in Beusichem. Een personenauto raakte door nog onbekende oorzaak van de weg en kwam tegen een boom terecht. Een 19-jarige vrouw uit de gemeente Buren overleed ter plaatse. Een 26-jarige man uit Culemborg is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De politie heeft onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

Vermoedelijk is de 26-jarige Culemborger enige tijd buiten bewustzijn geweest. Toen hij bijkwam is de man hulp gaan halen. De hulpverleningsdiensten werden gewaarschuwd waarop politie en ambulance ter plaatse zijn gegaan. Agenten troffen het 19-jarige slachtoffer aan op het wegdek, zij is door de klap van het ongeval uit de auto geslingerd. De 26-jarige werd per ambulance naar het ziekenhuis Rivierenland in Tiel overgebracht.

Team Verkeersongevallenanalyse verrichtte een sporenonderzoek. Vermoedelijk is de auto in een bocht naar links aan de rechterkant in de berm terechtgekomen en vervolgens op een boom gebotst. Nog onduidelijk is wie op het moment van het ongeval de auto bestuurde. Het politieonderzoek is nog volop bezig.
 
bron:Politie Gelderland-Zuid