Op de Amsterdamseweg, tussen Arnhem en Ede is vrijdagochtend het stoffelijk overschot aangetroffen van een tot nu toe nog onbekende man. De politie gaat uit van een misdrijf en heeft een onderzoeksteam op de zaak gezet.

Omstreeks 10 over 7 werd door automobilisten langs de N-224 in Arnhem een dode man aangetroffen in de berm van de weg. Zij alarmeerden de politie. Door personeel van een ter plaatse komende ambulanceauto werd vastgesteld dat de man overleden was.
De gewaarschuwde politie heeft de weg onmiddellijk in beide richtingen afgesloten, ten behoeve van het sporenonderzoek door de technische recherche.
De politie gaat uit van een misdrijf. Over de identiteit van het slachtoffer en over de toedracht is op dit moment nog niets bekend. Er wordt een rechercheteam (TGO: team grootschalig optreden) op het onderzoek gezet van circa 30 man.
De dode man werd in de berm van de weg gevonden, bij een parkeerstrook op de N-224 (Amsterdamseweg), vanuit Arnhem richting Ede/A12, aan de rechterkant van de weg, tussen de Schelmseweg en de Dreijenseweg.
Door een sectie Mobiele Eenheid (25 man) wordt eind van de middag het gehele gebied uitgekamd. Ook wordt met politiespeurhonden de omgeving afgezocht. Pas daarna wordt de afsluiting van de N-224 opgeheven. Naar verwachting pas tegen de avond. Het verkeer wordt omgeleid via Oosterbeek.
De politie doet een oproep aan eventuele getuigen, die daar in de buurt mogelijk iets verdachts gezien hebben vroeg in de ochtend, of eerder die nacht, om de politie in Arnhem te bellen. 
 
bron:Politie Gelderland-Midden