Op zondagochtend overleed een automobilist nadat hij frontaal op een andere auto was gereden op de Rijksweg A12.  De automobilist uit Utrecht reed over de Parallelbaan van de Rijksweg A12 nabij afslag Jaarbeurs. Door onbekende oorzaak is de man in aanrijding gekomen met de vangrail en tolde toen vervolgens meerdere keren om zijn as. Nadat de automobilist zijn auto weer onder controle had vervolgde hij zijn weg.  Vermoedelijk doordat hij gedesorienteerd was door de aanrijding reed hij nu tegen de richting in, in de richting van Woerden en kwam vervolgens weer op de hoofdbaan terecht.

Zeer vermoedelijk was de verlichting van de auto na de aanrijding kapot gegaan en was dus voor het overige verkeer niet/slecht zichtbaar. Bij de afrit De Meern botste de automobilist vervolgens frontaal op auto afkomstig uit de richting van Woerden. Na de aanrijding vlogen de autos direct in brand. De veroorzaker van de aanrijding zat bekneld in zijn brandende auto. Automobilisten die waren gestopt sloegen de ruit in en haalde de man uit zijn benarde positie. De brandweer bluste de brand en kon voor komen dat een van de auto's volledig in vlammen opging.

Ambulancepersoneel moest constateren dat dit slachtoffer was overleden. De inzittenden van de andere auto werden met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis. De rijksweg A12 is tot 06.30 uur afgesloten geweest voor verkeer vanwege sporenonderzoek en reparatie aan het wegdek.

bron:Politie Utrecht