Dinsdagmorgen om 11.00 uur heeft op de N246, ongeveer op 100 meter afstand van de Kogerpolderbrug een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden waarbij een man is omgekomen. Over zijn leeftijd en woonplaats is nog niets bekend. Ook de exacte toedracht van het ongeval is nog niet duidelijk. Dit wordt nader onderzocht.

De vermoedelijke situatie is als volgt. Op de N246, in de richting van Alkmaar reed een personenauto, voor deze auto een sleepwagen en erachter een volgeladen betonmixer. Vermoedelijk is de aanrijding als volgt gebeurd. De betonmixer reed tegen de personenauto aan, die kwam vervolgens onder de sleepwagen terecht. Deze sleepwagen botste vervolgens tegen de vrachtwagen met oplegger die weer voor de sleepwagen reed. Er ontstond een kleine brand in de cabine van zowel de betonmixer als de sleepwagen. Die kon snel worden geblust door de brandweer.

De personenauto zat helemaal bekneld onder de sleepwagen en tussen sleepwagen en betonmixer. Er zat 1 persoon in de auto die ernstig bekneld zat en pas later uit het autowrak konden worden gehaald. Deze persoon, een man, is ter plaatse overleden. Over zijn identiteit is nog niets bekend. De bestuurders, beide mannen, van de betonmixer en de sleepwagen zijn ter observatie opgenomen in het ziekenhuis.De N246 is vanaf 11.00 uur enkele uren helemaal afgesloten geweest.

bron:Politie Noord Holland Noord