Op zondagmorgen omstreeks 05.10 uur vond er op het Koepoortsplein, ter hoogte van het Nieuwland in het centrum van Hoorn een incident plaats waarbij een 39-jarige man uit Hoorn werd neergeschoten. De man overleed kort daarna ter plaatse.

Kort daarvoor probeerden enkele mannen toegang te krijgen tot cafà© Harem aan het Nieuwland. De toegang werd hen geweigerd, waarna er een woordenwisseling plaatsvond op het Koepoortsplein. Bij deze woordenwisseling trok een van de bezoekers een vuurwapen en schoot hiermee op de uitbater van het cafà©.

Het slachtoffer wist juist nog zijn cafà© te bereiken. Hier zakte hij in elkaar. De gewaarschuwde politie probeerde nog de man te reanimeren, maar deze overleed korte tijd later ter plaatse.

Ter plaatse werd een technisch sporenonderzoek uitgevoerd. Ook werd een speurhond ingezet. Een uitgebreid onderzoek in de directe omgeving leverde geen verdachten op.

De politie heeft een rechercheteam opgestart. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met dit team op het politiebureau in Hoorn (tel.nr. 0900-8844, lokaal tarief).

bron:Politie Noord Holland Noord