Een incident tussen de politie en een 49-jarige man uit Nijkerkerveen, heeft geleid tot het neerschieten van deze man door de politie. Het incident vond plaats op straat, in de Dirk Ruitenbeekstraat in Nijkerkerveen, om ongeveer 2 uur, zondagochtend 19 maart. De meldkamer van de politie Gelderland-Midden kreeg kort daarvoor melding dat een onbekende man voor een woning stond in de Dirk Ruitenbeekstraat en mensen bedreigde met een vuurwapen.

Toen twee politiemensen ter plaatse kwamen en spraken met de melders, verscheen plotseling de bewuste man, met een vuurwapen in de hand. In de daaropvolgende confrontatie tussen de politie en de 49-jarige man is door de politie geschoten. De politie en later ook de ambulancedienst hebben tevergeefs geprobeerd te reanimeren.
Het onderzoek naar de feitelijke toedracht van het schietincident wordt uitgevoerd door de rijksrecherche, die direct na het incident ter plaatse kwam.  De technische recherche van de politie in Gelderland-Zuid is bij het onderzoek betrokken en neemt het technisch onderzoek voor zijn rekening. Het stoffelijk overschot is ten behoeve van het verrichten van sectie overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk.
bron:Politie Gelderland-Midden