Op woensdagmiddag omstreeks 15.10 uur vond er een dodelijk verkeersongeval plaats op de kruising Elft - Rijksstraatweg in Hippolytushoef. Een 72-jarige man uit Hippolytushoef reed in een personenauto over de Elft. Hij kwam vanuit het centrum van zijn woonplaats. Op genoemde kruising verleende hij geen voorrang aan een bestelauto die van rechts over de Rijksstraatweg aan kwam rijden.

De 72-jarige man raakte ernstig gewond en werd voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis te Hoorn. Een 70-jarige man uit Hippolytushoef, die als passagier met hem meereed, raakte eveneens zwaargewond. Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar, waar hij omstreeks 20.45 uur aan zijn verwondingen overleed.

De bestuurder van de bestelbus, een 27-jarige man uit Rottum, en zijn passagiers, raakten licht gewond. Zij konden ter plaatse door het ambulancepersoneel worden onderzocht.

Voor deze aanrijding werd de assistentie van een traumaheli ingeroepen. De heli werd echter niet voor het vervoer van de slachtoffers ingezet.

bron:Politie NoordHolland Noord