Donderdagavond omstreeks 23.50 uur vond er op de Frontensingel in Maastricht een aanrijding plaats, waarbij twee personenauto's waren betrokken en de bestuurster van één van de auto's om het leven kwam. De bestuurder van de andere auto, een 31-jarige man, werd aangehouden omdat hij verdacht wordt onder invloed van alcohol te zijn geweest.

Bij de aanrijding raakten verder een man en een vrouw gewond. Zij zaten als inzittenden in de twee auto's en werden met nog onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht. De aanrijding was een zogenaamde kop-staartaanrijding. Komende vanaf de Noorderbrug stond op de Frontensingel bij de splitsing met de Maagdendries de auto stil, met achter het stuur de vrouw die bij de aanrijding om het leven kwam. Naast haar zat een man die bekneld raakte en gewond werd afgevoerd naar het ziekenhuis. De andere auto kwam ook uit de richting van de Noorderbrug. De bestuurder van deze auto botste met vrij hoge snelheid achter op de stilstaande auto. De bestuurder werd aangehouden. Hij raakte niet gewond. Een vrouw die naast hem zat werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Door de aanrijding schoot de eerste auto ongeveer 30 meter vooruit en kwam op het linker weggedeelte terecht. Beide auto's raakten zwaar beschadigd.

De vrouw die om het leven kwam bij een aanrijding is een 34-jarige inwoonster uit die plaats. De man die naast haar zat en gewond raakte, is 44 jaar en eveneens woonachtig in Maastricht.

De aangehouden verdachte is een 31-jarige inwoner van Riemst (B). De man zat achter het stuur van de auto die achter op de auto botste waarvan de bestuurster overleed. De man verkeerde onder invloed van alcohol. Uit een blaastest bleek dat hij een bloed/alcoholpromillage had van 1,6.
De vrouw die naast de man uit Riemst in de auto zat heeft na onderzoek het ziekenhuis weer kunnen verlaten.

De politie zal op de plaats van de aanrijding een nader onderzoek instellen. Hierdoor zal tussen 11.00 uur en 14.00 uur het verkeer komende vanaf de Noorderbrug richting Frontensingel worden omgeleid richting Centrum. Het verkeer in tegengestelde richting zal hier ook hinder van ondervinden.
 
bron:Politie Limburg-Zuid

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular