Voorafgaand aan de wedstrijd De Graafschap - Vitesse op 22 mei a.s. presenteert de Stichting Promis (Promotion International Soccer) rond de middenstip van het veld in stadion De Vijverberg het nieuwe Voetbalvolkslied ´Hà©johà© voetbaltijd!'.

De presentatie is à©à©n van de activiteiten in de aanloop naar het FIFA WK voor spelers tot 20 jaar. Doetinchem is à©à©n van de speelsteden tijdens het toernooi. De presentatie van het lied voltrekt zich tussen de ´warming-up' en het begin van de voor De Graafschap zo belangrijke wedstrijd tegen Vitesse. De cd, die van het lied gemaakt is, wordt vervolgens aangeboden aan Gedeputeerde Henk Aalderink van de provincie Gelderland, burgemeester Margreet Horselenberg, de voorzitter van de Graafschap Sietse Veen en de vertegenwoordiger van de KNVB, Jan Gratama. Het voetballied zal vanaf de middenstip ten gehore worden gebracht door het in het Oosten van het land zeer bekende ´BROOK-Duo' dat bestaat uit Gert Jan Oplaat - bijgenaamd ´de Weuste', lid van de Tweede Kamer voor de VVD - en Hennie Tijink, bijgenaamd ´badmutse'. De tekst is van Gert Jan Oplaat.

De FIFA Wereldkampioenschappen Voetbal voor spelers tot 20 jaar vinden in juni van dit jaar in Nederland plaats. Er zijn in totaal zes speelsteden. Samen met Doetinchem zijn dit Emmen, Utrecht, Enschede, Kerkrade en Tilburg. De Stichting PROMIS organiseert de ´side-events' op het gebied van sport en cultuur rond dit grootse evenement in Doetinchem en de Achterhoek. Het initiatief voor het uitbrengen van de cd is een uiting daarvan en dient ter ondersteuning van de activiteiten.

bron:VVD