De baby die op zondag 29 januari werd gevonden in een vijver van de Kapperskolk aan de Torontostraat in Doetinchem, blijkt door een misdrijf om het leven te zijn gebracht. Dit is gebleken uit het uitgebreide onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut. Duidelijk is, dat het kindje na de geboorte enige tijd heeft geleefd en vermoedelijk rond de 22e januari in de Kapperskolk is achtergelaten.

Het rechercheteam, dat onderzoek doet naar het levenloos aangetroffen baby’tje in de Kapperskolk, is nog dagelijks druk bezig met het uitvoeren van allerlei onderzoeken om zo de moeder te achterhalen. Inmiddels is duidelijk, dat het jongetje door een misdrijf om het leven is gekomen en niet, zoals waar rekening mee werd gehouden, door een ongeval.
Over de  doodsoorzaak doet het rechercheteam geen mededelingen. De politie wil eerst de moeder of direct betrokkenen spreken. Uit de verklaringen moet duidelijk worden wat er is gebeurd en welke achtergronden en motieven een rol hebben gespeeld in dit drama. Uit het onderzoek, waarbij weerkundigen betrokken zijn geweest, is ook gebleken dat de baby rond 22 januari in de Kapperskolk is achtergelaten. Dit heeft het team geconcludeerd aan de hand van de temperatuur- en ijstabellen die zijn geraadpleegd.

Vanwege de impact op de samenleving is het enorm belangrijk, dat bekend wordt wie de moeder van deze baby is. Om de aandacht voor het onderzoek te vergroten is besloten op allerlei locaties posters op te hangen, om zo de hulp van het publiek in te roepen. De posters worden aangeboden bij bibliotheken, postkantoren, buurthuizen, scholen en verenigingsgebouwen.
Misschien zijn er mensen, die na het lezen van de poster toch hun informatie willen doorgeven, ook al is dit moeilijk voor hen. Mensen die iets weten of vermoeden kunnen nog steeds contact opnemen met de gratis getuigenlijn 0800 – 0233394. Zij kunnen ook anoniem bellen via 0800 – 7000.
bron:Politie Noord en Oost Gelderland